Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 33. týden

15. 08. 2016 | Televizní tipy
Přijměte pozvání do světa velkých divů, zažijete cestování červí dírou, vezmeme vás zpátky do důležitých okamžiků historie, zblízka nahlédnete na nebezpečné tvory a budete se kochat divokou přírodou. Přepněte na Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 33. týdnu?


15. 8. 21.00 – Divy Velké Británie (Příběh průmyslu)

Velká Británie je relativně malý národ semknutý na rozloze 243 610 km². Zabírá zhruba jednu třetinu rozlohy Texasu. Přesto byla požehnána velkým množstvím rozmanitých typů krajiny, pobřežních oblastí a architektonických skvostů. Může za to poděkovat vlastním bohatým dějinám, které se táhnou tisíce let do minulosti. Seriál se zaměřuje na odhalování fascinujících příběhů a skrytých tajemství nejoblíbenějších britských míst. Vydejte se na cestu napříč celou zemí a poznejte pravou tvář místních přírodních krás, světoznámých královských paláců, mystického Stonehenge i výdobytků „Zlatého věku vynálezů“. Oslavte s námi mezníky Velké Británie, díky kterým se změnil celý svět.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 33. týden15. 8. 22.00 – Cestování červí dírou s Morganem Freemanem IV (Může sex zaniknout?)

Vydejte se spolu s populárním hercem na cestu za největšími záhadami vesmíru. Prostřednictvím nejnovějších poznatků NASA, soukromých laboratoří, akademiků i vesmírných sond poodhalíme záhady kolem fungování vesmíru, existence paralelních světů, věčného života i mnoho dalšího. Hranice poznání se otvírají… A dnes to bude opravdu zajímavé téma. Rozlouskneme otázku, zda může sex opravdu zaniknout?

15. 8. 23.00 – Hubbleův vesmírný dalekohled


Hubbleův dalekohled vzlétl do vesmíru v dubnu 1990 na palubě raketoplánu Discovery. Jeho vypuštění do vesmíru na oběžnou dráhu ve výšce 600 kilometrů nad Zemí bylo splněním jednoho z největších snů celého lidstva: dostat dalekohled do vesmíru, a získat tak dobrý výhled do kosmu, jak to je jenom možné. Hubbleův teleskop už obíhá naši planetu přes 25 let a za tu dobu díky němu došlo k množství velkých objevů. Snímek, na kterém se podíleli Hubbleovi návrháři, konstruktéři, technici i opraváři, je oslavou jednoho z nejpozoruhodnějších výkvětů moderních technologií.

16. 8. 20.00 – Fidel Castro: Život po revoluci

Kubánský vůdce Fidel Castro přežil několik generací amerických prezidentů, sovětských nejvyšších tajemníků, ředitelů špionážní rozvědky CIA a neúspěšných rádoby atentátníků. Legendární revolucionář zůstal u moci celé dekády, déle než kterýkoli jiný vůdce nebo jakákoli jiná vláda. Všichni ho znají, obdivují i nenávidí. Muž pod maskou revolučního vůdce přesto zůstává prakticky neznámý. Kým skutečně je Fidel Castro? Jak je možné vysvětlit sílu jeho vůle? Na co je pyšný? Co přispívá k jeho sex-appealu? Jak se projevuje jeho rezervovanost nebo krutost? Castro na dlouhá léta uzavřel své skutečné já před zraky světa. Jen několik málo lidí ví, jaký doopravdy je. Z jeho života se stala obrovská záhada, kterou vám nyní rozkryjeme.

16. 8. 22.00 – Hadi ve městě (1. díl)

Pobřežní město Durban proslulo písečnými plážemi, celoročním teplým počasím a králičí specialitou, ale seriál Hadi ve městě to všechno změní. Rozjetá podívaná s rychlým tempem nahlíží do světa lovců hadů a sleduje příhody manželského páru Simona a Nadine Keysových, kteří pospíchají na pomoc zoufalým, vyděšeným obyvatelům. Hadi, kteří se plazí jejich domovy, vyvolávají mnoho povyku. Je na místních hrdinech, aby lapili dokonce i ty nejjedovatější, včetně smrtonosné mamby černé. Určitě buďte u toho, až se odvážní lidé postaví šupinatým zabijákům. Tento svérázný manželský pár se hadů rozhodně nebojí!

17. 8. 21.00 – Stín kondora


Snaha znovu oživit populaci kondora kalifornského v Jižní Karolíně je překrásný a obohacující příběh o ochraně jednoho ohroženého druhu. Jeho hlavními hrdiny jsou odvážný a temperamentní kondor jménem Pitahsi a svérázný biolog Joseph Brandt z agentury U.S. Fish & Wildlife Service. Společně zosobňují veškeré vášně potřebné k udržení kalifornského kondora v podmínkách současného světa, který se vzpouzí jeho prehistorickému původu. Třicet let poté, co začala snaha o záchranu tohoto druhu, můžeme konečně pořádně oslavit jeho obnovu. Jenže navzdory nesporně velkému úspěchu není budoucnost kondora kalifornského ani zdaleka jistá. V tomto filmu se dozvíte, jak všechno, čemu dávají lidé přednost, brání největšímu ptáku pevninské Ameriky rozletět se svobodně do nebes. Stín kondora je podmanivý, dojemný příběh o vášnivých ochráncích přírody a půvabném létavci. Podaří se ho zachránit, než vymře?

18. 8. 20.00 – Ztracený film z Dak To

Když se válečnému veteránovi z vietnamské války Bobu Walkowiakovi dostal do ruky zvukový záznam z bojů na kótě 724 v Dak To, došlo mu, že k tomuto zvukovému záznamu musí být kdesi také obrazový záznam. Walkowiak, který se těžkých bojů na kótě 724 sám zúčastnil, chápal jako svou povinnost dokument najít. Společně se svými kolegy, válečnými veterány, po něm zahájil pátrání. A byl úspěšný. Když byl obrazový záznam synchronizován se záznamem zvuku, váleční veteráni viděli, že se jedná o skutečné záběry z bojů v Dak To, které probíhaly od 3. do 22. listopadu 1967. Ve skutečnosti se jednalo o chaotické boje v džungli, při kterých padlo 361 vojáků a dodnes je dalších 15 vojáků pohřešováno.

Cílem Vietnamské lidové armády nebylo v bojích zvítězit, ale uštědřit Američanům co největší ztráty, které by zahýbaly s veřejným míněním po celém světě. Na podzim 1967 byla v plném proudu operace americké armády s názvem MacArthur, která byla reakcí na snahu Vietnamců ohrozit americké armádní základny. Právě v Dak To získala kóta 724 největší strategický význam a k jejímu dobytí byl určen 3. prapor 8. pěšího pluku 1. brigády 4. americké divize. Samotné zajištění kóty dostaly za úkol roty A a B, které se velmi rychle dostaly do těžkých bojů se Severovietnamci rozmístěnými v okolní džungli. Obě roty byly obklíčeny a nedosáhly svých cílů. Těžké boje donutily vojáky k evakuaci. Z roty A bylo evakuováno pouze 50 lidí. Rota C, která se do bojů také zapojila, dosáhla cíle, vrcholu kóty, 11. listopadu v 11 hodin.

Ihned bylo 430 Američanů obklíčeno dvěma tisíci Severovietnamců. Ostřelování a útoky byly tak tvrdé, že zoufalí Američané museli požádat o letecký úder napalmem v bezprostřední blízkosti a hrozil jim zásah touto látkou také. Jen díky tomuto kroku americké jednotky kótu udržely. Nicméně udržely ji za cenu neskutečného množství lidských životů a jednoho tisíce čtyř set zraněných vojáků. Objevený dokument tyto ztráty doslova mapuje.

18. 8. 23.00 – Hroch versus krokodýl

Dva z nejvíce smrtících gladiátorů Afriky, hroch a krokodýl, žijí milénia bok po boku, tváří v tvář. Jsou to ležérní sousedé, nebo nepřátelé na život a na smrt? První je statný býložravec, druhý nejúspěšnější sladkovodní dravec na naší planetě. Takže jak zvládají přežívat společně ve stejném prostředí? Zvlášť během října, suchého měsíce, kterému se také přezdívá „sebevražedný“. Hroch a krokodýl kvůli nedostatku vody válčí o výrazně zmenšené teritorium. Krokodýli jsou dokonce nuceni lovit hrochy, protože menší a mnohem dostupnější kořist odešla jinam. Sledujte jejich boj o vodu.

20. 8. 21.00 – Život pouštních koní

V roce 1918 byli němečtí a jihoafričtí váleční koně, které už nikdo nepotřeboval, vypuštěni na svobodu do spalující Namibijské pouště. Jak se jim podařilo přežít na jednom z nejkrásnějších, nejsušších a nejskalnatějších míst na světě? Zázračně se jim to podařilo až do dnešních dní. Neustále přecházejí poušť a pátrají po vzácných trsech trávy, vrací se pro vodu k jediné studně vybudované v koloniálních dobách a dělí se o ni s antilopami. Hluboko ve vnitrozemí v dávno opuštěných městech duchů vystavěných poblíž diamantových dolů soupeří o potravu hadi, ještěrky, chameleóni a brouci. Podél pobřeží v dohledu od zavřených továren vyplouvají na břeh tisíce tuleňů, aby se tam pářily. Jejich maličké přitom nemilosrdně loví šakali a hyeny. Afrika je divoká a plná života. Nenechte si ujít tento fascinující snímek, který získal řadu ocenění.

20. 8. 22.00 – Franklinovy ztracené lodě – 1. část

V roce 1845 sir John Franklin vyplul na cestu Severozápadním průjezdem. Vedl dvě lodě a 128 mužů posádky nebezpečnými chladnými vodami u Arktidy. Lodě, posádku ani jejich neohroženého vůdce už nikdy nikdo znovu nespatřil. Jejich zmizení se stalo jednou z největších záhad v dějinách objevování a dobývání. Zatímco všechny záchranné mise vypravené během několika následujících let končily neúspěšně a nedařilo se najít odpověď na otázku, k čemu skutečně došlo, začaly vznikat strašidelné příběhy o kanibalismu a prokletých lodích duchů. Až dnešním hledačům vybaveným nejmodernějšími technologiemi se podařilo objevit podmořský hrob lodi HMS Erebus. Vrak tam spočíval dlouhých 150 let a celou tu dobu ukrýval tajemství tragédie Franklinových ztracených lodí.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 33. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !