Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 45. týden

8. 11. 2021 | Televizní tipy
Týdny dokumentárních parádiček na Prima ZOOM. Pojďte si užívat světa díky Prima ZOOM.
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 45. týden:

9. 11. 23.00 – Londýnská zoo: Mimořádný rok (1. díl)

Neobvyklý, jedinečným způsobem natočený přírodovědný seriál vznikl během celostátní karantény ve Velké Británii. Jeho tvůrci získali exkluzivní přístup do uzavřené zoologické zahrady v Londýně, kam se sice nedostali žádní návštěvníci, ale ošetřovatelé i tak museli dál a bez přestání pečovat o více než 500 zvířat. Ať už to byli tygři nebo žirafy, opice či surikaty, jedno je jisté: také zvířata zažila zvláštní rok.

10. 11. 20.00 – Neuvěřitelní tvorové zvířecí říše (1. díl)

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 45. týdenKříženec mezi tygrem a lvem. 25kilový mlok. Krakatice velká jako auto. Jak se těmto neuvěřitelným zvířatům žije a může se jim vůbec dařit? Na tyto otázky odpovídá tento seriál. Jedinečná stvoření, včetně obřích pavouků sklípkanů, loví, bojují a všelijak skotačí před kamerami. Zkušení vědci navštívili různé kouty Jižní Ameriky od Venezuely po Brazílii, aby před vašimi zraky odhalili, jak tato neuvěřitelná stvoření divočiny mohou vůbec existovat i co je jejich tajemstvím.

10. 11. 23.00 – Dálnice A2 IV (1. díl)

Bundesautobahn 2 je jednou z nejrušnějších, nejnebezpečnějších a zdaleka nejdůležitějších dálnic v celé Evropě. Mnozí lidé na ni neúnavně pracují dnem i nocí. A ještě více po ní jezdí na cestách po kontinentu. Co se stane, když má řidič náklaďáku potíže s převezením obřího mobilního domu a jeho cesta trvá dlouhých 600 kilometrů až do Berlína? Jak se policie vypořádá s řidičem, který má na autě špatné registrační značky? Co když se v provozu objeví motocyklový gang? Nebo armáda, jež nezadržitelně míří k místu, kde bez přestávky pracují silničáři? Tyto a podobné, ještě napínavější situace se odehrávají na německé dálnici Bundesautobahn 2 a také v tomto jedinečném strhujícím dokumentárním seriálu.

11. 11. 20.00 – Den D: Poslední svědectví 1/2

Skoro osmdesát let po vylodění kanadských, britských a amerických jednotek na pobřeží Normandie se díky nově nalezeným archivním záběrům, dramatickým rekonstrukcím a dojemným rozhovorům znovu vrhneme do bitvy, kterou Winston Churchill nazval „nejsložitější a nejtěžší operací, jež kdy byla realizována“. Den D: Poslední svědectví je napínavý dokumentární film o druhé světové válce. Přináší 360stupňový pohled na rozhodující invazi spojeneckých jednotek na území ovládané nacisty. Uvidíte 6. červen 1944 z perspektivy britského námořníka, jenž pokládal podvodní nálože k prolomení nacistického opevnění, ale i Kanaďanů, Američanů, bojovníků francouzského odboje nebo německých obránců. Nenechte si ujít inspirativní svědectví o obětech i statečnosti v boji za osvobození Evropy od nacistické nadvlády.

11. 11. 22.00 – Přežití v divočině II (Život malých tvorů)

Přírodovědný seriál Přežití v divočině se vrací. Vydáme se do úplně nových míst, kde panují extrémní životní podmínky a kde budeme mít jedinečnou příležitost prozkoumat chování tvorů z různých koutů podivuhodné říše zvířat. V životě divokých zvířat jde jenom o jedno: o přežití! Aby mohla překonat i ty největší a nejtěžší překážky, které jim matka příroda připravila, vyvinula se u jednotlivých zvířecích druhů jedinečná stavba těla. Zvířata se také naučila neuvěřitelné triky a techniky, aby neskončila jako pouhé žalostné zdechliny. Navíc se ukazuje, že i když přežít je v divočině těžké, inteligence to může aspoň trošku ulehčit. Zkrátka, když se okolní svět vytasí s extrémními výzvami, objeví i některé skutečně nečekané druhy, které si s nimi poradí.

12. 11. 21.00 – Mezi dvěma oceány (Africký zlatý les)

Celý ekosystém u okraje západního pobřeží jižní Afriky závisí na studeném mořském proudu Benguela. Neobejde se bez něj ani zlatý prales mořských chaluh na rozeklaných útesech vyčnívajících z mělčin, které jsou pro zdejší ekosystém klíčové.

13. 11. 20.00 – Divoké srdce Evropy

V srdci hustě obydlené Evropy má příroda dovoleno znovu si zabrat kus starého kontinentu jenom pro sebe. Přírodní park Horní Bavorský les, prapůvodní hvozd, vyrůstá z kdysi komerčně využívaných lesů. Je to jedinečný ekosystém a vítané útočiště biodiverzity, které nezatěžují zásahy člověka. „Nechte přírodu přírodou“ – před padesáti lety vyvolala tato vize pozdvižení. Ale dnes přijíždějí do bavorských lesů lidé z celého světa, aby se něco přiučili a aby se na vlastní oči přesvědčili, že divoká příroda může mít prostor dokonce i v moderní Evropě. Vydejte se do ní i vy prostřednictvím celovečerního snímku Divoké srdce Evropy.

14. 11. 21.00 – Ocelová srdce VI (1. díl)

Prakticky nic rezavého, a k tomu za bezkonkurenční cenu? Vypadá to, že Michael Manousakis našel na internetu veterána, který má pozoruhodnou sběratelskou hodnotu. Aby taky ne, když narazit na Willys MB v dobrém stavu není jen tak. Jenže otázkou zůstává, jestli otlučený džíp z druhé světové války vypadá i ve skutečnosti stejně jako na webu. Šéf Ocelových srdcí se o tom milerád přesvědčí přímo na dvoře firmy Morlock Motors, kde osobně podrobí veterána přísné revizi. Jako by to nestačilo, na začátku šesté řady oblíbeného a úspěšného zábavného seriálu se ve Westerwaldu nečekaně objeví také dva obchodníci až z exotické Indie. Zcestovalí návštěvníci si s sebou přivezli automobilové součástky v kufrech. Jak to dopadne? Nenechte si ujít nové epizody Ocelových srdcí.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00
hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !