Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 8. týden

18. 02. 2019 | Televizní tipy
Poznejte zajímavé osobnosti, pokochejte se přírodními krásami, vydejte se po stopách historie i za tajemstvími dalekého vesmíru. Prima ZOOM vás vždy překvapí něčím zajímavým.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 8. týden


18. 2. 20.00 – Hausbot Petra Horkého II (1. díl)

Přichází pokračování originální české cestovatelské talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot, kde se představují zajímaví čeští i světoví hosté.

Petr Horký (*4. 2. 1973)

Režisér, polárník a moderátor. Natáčel na vybuchující sopce Merapi, s velkým bílým žralokem a s tygřími žraloky bez jakékoli bariéry. Na Maledivách objevil vraky starých lodí, došel na severní pól i na pól chladu – nejchladnější obydlené místo světa. Na lyžích přešel Grónsko, uskutečnil první zimní přechod mongolského jezera Khovsghol. Natáčel s osobnostmi, jako jsou Jane Goodallová, Edmund Hillary, Thor Heyerdahl, Reinhold Messner, Arthur C. Clarke, Erich von Däniken, s posledním mužem na Měsíci Eugenem Cernanem a dalšími.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 8. týdenOd roku 1994 působil jako moderátor a později režisér v České televizi. Za celovečerní dokument Století Miroslava Zikmunda byl nominován na Českého lva, tento titul se stal v roce 2014 nejnavštěvovanějším dokumentem v českých kinech. V televizi moderoval přes 1 500 živě vysílaných pořadů. Je nositelem řady filmových ocenění (například Czech Press Photo, Grand Prix MFOF, Cena českých filmových klubů a další) a dvojnásobným držitelem literární Ceny Egona Erwina Kische.

18. 2. 22.00 – Zázraky sluneční soustavy (Říše Slunce)

Připravte se na návštěvu mimozemského světa. Gigantické ledové gejzíry, které stoupají do výšky sta kilometrů; oceán ukrytý pod zamrzlou ledovou krustou; bouře dvakrát větší než celá planeta Země, krvavě zbarvené rozvířeným prachem a plyny; ohromné vulkány schopné rozervat planetu na kusy – seriál Zázraky sluneční soustavy představuje skutečné divy vesmíru v celé jejich tajuplné kráse. Nejnovější záběry pořízené sondami ožívají díky digitálním efektům přímo před očima. Seriál cestuje od Slunce až k nejvzdálenějším okrajům Neptunu a využívá poznatky celé flotily sond, roverů a teleskopů, které právě v tuto chvíli zkoumají nejrůznější vesmírné záhady. Vychutnejte si bezkonkurenční turné po naší sluneční soustavě.

20. 2. 21.00 – Smrtící sršně

Její žihadlo rozkládá lidskou tkáň. Do těla nic netušící oběti napumpuje kila jedu, který ji paralyzuje. Seznamte se se sršní mandarínskou, obřím bzučícím hmyzím zabijákem. Dorůstá do velikosti lidského palce a je skutečnou noční můrou evoluce. Pár tuctů takových sršní snadno zabije dospělého člověka nebo zdevastuje úl deseti tisíců včel. A jestli si myslíte, že byste jim dokázali utéct, šeredně se mýlíte. Sršeň mandarínská bez námahy uletí 80 kilometrů za den. Kvůli klimatickým změnám, nárůstu v celosvětové přepravě i neustálému pronikání člověka do přirozeného prostředí jiných druhů nebezpečí roste a mrtvých přibývá. Smrtící sršně se postupně šíří z Japonska do Evropy a Spojených států amerických. Stejnojmenný film odhaluje stavbu těla a životní cyklus obří sršně. Ale i příběhy o jejích útocích, statečných lovcích, kteří se snaží zastavit její neúnavný postup, nebo dokonce bizarní i oblíbená jídla vyrobená ze všeho možného od larev až po hmyzí jed. Sledujte, jak strašlivá hrozba smrtících sršní postupně dobývá severní polokouli.

22. 2. 21.00 – Německá Amazonka

Oblíbená řeka Wupper patřila ke klenotům Německa. Ale kvůli industrializaci se také stala nejvytíženějším tokem v celé zemi. A jako vše, co se častým používáním opotřebuje, přišla o svůj lesk, kouzlo a šarm. Díky láskyplné péči se však nyní stala jedním ze zářných příkladů renaturace. Dokument představuje řeku Wupper v dosud nevídaných podobách a ukazuje, že je znovu plná života. Ponořte se s námi pod její hladinu. Navštívíme klikaté říční dno, kde uvidíme, jak se třou lososi a páří krabi. Nechybí ani skorci, kteří pod vodou hledají potravu, ledňáčci na rybách nebo rodinné radovánky bobrů, lišek a různých ptáků. Nenechte si ujít setkání se znovu oživenou řekou Wupper.

22. 2. 23.00 – Po stopách duchů XIV (Golden: Město duchů)

Tým z mrazivého dobrodružného seriálu Po stopách duchů prozkoumává nejstrašidelnější místa světa. V už čtrnácté sérii oblíbeného televizního hitu vyrazí do hostince v Oklahomě, jehož majitel prý prováděl tajné satanistické rituály na místním hřbitově. Zaměří se na místo dvojnásobné vraždy v jedné losangeleské čtvrti, kde se jim podaří zaznamenat děsivé důkazy o nadpřirozených aktivitách a nakonec odtud musí proti vlastní vůli odejít. Podívají se také do opuštěného vězení v Oklahomě, které mělo být sídlem organizace zapletené do vražd a terorismu. A v Novém Mexiku se dostanou na místa zamořená smrtí a duchy. To vše a ještě mnohem více uvidíte v nejnovějších epizodách seriálu Po stopách duchů, tedy jestli si na to troufnete.

24. 2. 21.00 – Špicberky: Ve stopách legend

Čtyři studenti oxfordské univerzity vyrazili sami na velkolepou výpravu přes Špicberky. Na severu Skandinávie je čeká zamrzlá, neplodná a pustá divočina. Musí si poradit pět měsíců na lyžích, táhnout veškeré vybavení za sebou na saních a bez cizí pomoci překonat silné arktické bouře, které dosahují až stokilometrových rychlostí. Vydali se po stopách Andrewa Irvina, který úspěšně dokončil expedici v roce 1923, ale od té doby už to po něm nikdo nedokázal zopakovat. Podaří se jim uspět takřka o století později?

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !