8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční příběh se skvělými herci

11. 09. 2009 | Televizní tipy
Bubu je tak trochu moderní pohádka či podobenství s dobrým koncem. Kromě dětí, psů, koček a hada v něm vystupují právník Karel (Karel Roden) a vychovatelka z dětského domova Dora (Zuzana Bydžovská).

Vánoční příběh získal v roce 2007 cenu Oty Hofmana za nejlepší film na festivalu dětských filmů v Ostrově. Oceněni byli také kameraman Jaromír Kačer a herec Karel Roden. Podle filmu vznikla kniha Bubu - Vánoční příběh, která už také dostala ocenění - čestné uznání Kolegia ředitele ČT. Film je zajímavý také tím, že v něm hrají skutečné děti z dětského domova a v epizodní roli také režisérka, její děti, pes a tibetská vlajka. Hudbu složil společně s Ivanem Acherem herec Roman Zach, který je známý především z Ordinace v Růžové zahradě a jinak k tomu, že dělá skvělou hudbu, hraje v Divadle Komedie. Ten také ve filmu zpívá.

Vánoční příběh se skvělými herciCo říká o filmu Zuzana Bydžovská:
Pro herečku Zuzanu Bydžovskou to byla už čtvrtá spolupráce s režisérkou Monikou Elšíkovou. Společně natočily hraný film pro děti Archa pro Vojtu (2001) a dokumentární film o ženách v mužských profesích Princenzny na koni (2005). Monika Elšíková také režírovala představení Mathilda (2004), které se v Divadle Ungelt hrálo čtyři sezóny a kde Zuzana Bydžovská zářila po boku Jiřího Bartošky.

„Můj syn Kristián má moc rád knihu Bubu,“ říká Zuzana Bydžovská, „a u dcery Dorinky to dokonce byl ve škole svého času bestseller. To o něčem vypovídá, když se dětem kniha líbí. O zfilmování jsme s Monikou Elšíkovou stály od začátku a díky šéfdramaturgyni dětského centra České televize Kateřině Krejčí se to nakonec podařilo, protože ČT na knihu koupila práva. Od začátku jsem věděla, že role je napsaná pro mě. Taky se moje postava jmenuje Dora, stejně jako moje dcera.“

Karel Roden byl s dětmi moc rád...
Postava Karla, kterou hrál ve filmu Karel Roden, byla pro změnu napsána nejprve pro jiného herce. Ovšem poté, co Karel Roden nadchnul Moniku Elšíkovou tím, že si trpělivě dokázal hrát s jejími dětmi, si to režisérka rozmyslela a roli Karla dostal skutečný Karel.

O tom, že má režisérka čich na dobré herce, svědčí také fakt, že Bydžovská a Vánoční příběh se skvělými herciRoden se stali letošními nositeli Českého lva za nejlepší herecké výkony (filmy Venkovský učitel a Hlídač č. 47).   

„S dětmi jsem na Stránově byl moc rád,“ říká Karel Roden, který je známý tím, že nedává žádné rozhovory. „Bylo to krásné natáčení. Mám moc rád Zuzanu Bydžovskou, se kterou jsme kdysi před lety hráli v divadle Medeu. Jsem rád hlavně proto, že zase vzniklo něco pro děti. Tenhleten film se mi velmi líbil a myslím si, že i knížka se povedla.“ Na otázku, jak se cítil jako anděl, odpoví „normálně“ a začne se smát. Ve filmu hraje právníka, z něhož se stane téměř anděl, což je pro něj netypická role.

Kniha i film jsou věnovány všem dětem, které nikoho nemají s přáním, aby už brzy našly někoho, kdo je bude mít doopravdy rád. 


Čtěte také:
Bubu - příběh o klukovi, který zůstal sám
                    Baví mě psát knihy i točit filmy




Petra Nachtmanová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vánoční příběh se skvělými herci:

Vánoční příběh se skvělými herci
Vánoční příběh se skvělými herci
Vánoční příběh se skvělými herci
Vánoční příběh se skvělými herci
Vánoční příběh se skvělými herci
Vánoční příběh se skvělými herci
Vánoční příběh se skvělými herci
Vánoční příběh se skvělými herci
Vánoční příběh se skvělými herci
Vánoční příběh se skvělými herci
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !