Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chinaski vydali album Rockfield

13. 01. 2015 | Úspěšní lidé
Když šla populární česká kapela Chinaski v září do studia natáčet nové album, neměli muzikanti písničky „nadrcené“ do posledního taktu, jak byli dříve zvyklí, a některé texty neměli ani z poloviny dokončené. Přesto v následujících dvanácti dnech vše s lehkostí dodělali a nahráli. Výsledkem je silné album Rockfield, které je podle kapely přelomovou nahrávkou kariéry.

Chinaski jí završují úspěšné období, jenž letos gradovalo největším koncertem v historii kapely v O2 aréně, který si nenechalo ujít 16 000 lidí. Nová nahrávka, kterou skupina pokřtila na vyprodaném koncertě 24.10. 2014 v Hard Rock Cafe Praha, byla jen dalším logickým krokem.

Chinaski vydali album RockfieldProžíváme období, kdy se cítíme ve formě. Věříme si více než dříve, a to především díky fanouškům, kteří jsou naším motorem,“ popisuje kapelník Chinaski, kytarista František Táborský. I z toho důvodu skupina odletěla nahrávat nové album Rockfield do legendárních britských studiích Rockfield ve Walesu, ve kterých nahráli Queen slavnou Bohemian Rhapsody nebo kde Coldplay napsali a natočili skladbu Yellow.

Chtěli jsme posluchačům nabídnout něco víc, tedy zvuk opečovaný světově uznávaným producentem v jednom z nejlepších studiích na světě. Na druhou stranu i každý z nás od malička poslouchal všechny ty slavné britské kapely a měl sen, že jednou bude nahrávat ve stejném studiu. A nyní pro nás nastala doba a hlavně možnost si takový sen splnit,“ doplňuje.
 
Za nahráváním v Británii stojí vydavatelství BrainZone, které s Chinaski podepsalo smlouvu. „Vážíme si toho, že nám dala kapela důvěru a rozhodla se vydat nové album právě u nás,“ říká šéf vydavatelství David Tkáč. Spolupráce s producentem Gregem Haverem byla jasná volba.  Chinaski si s ním nejprve vyzkoušeli společné natáčení skladeb Stížnost a Hlavolam na výběrové album Dvacet let v síti a odtud pak vedla cesta přímo do Walesu.

Podle zpěváka Chinaski Michala Malátného tam nakonec skupina natočila dospělou a suverénní nahrávku. „Album Rockfield drží pohromadě jako celek. Jsou za ní čtyři roky práce a završilo ji setkání s Gregem Haverem, který svým fantastickým způsobem dodal přesně to, co nám chybělo,“ popisuje Malátný.
 
Greg nás odvezl daleko od domova, nikdo z nás se nemusel večer nikam vracet, takže jsme se soustředili pouze na práci. Dříve jsme pracovali tak, že jsme všechny písničky nazkoušeli do poslední noty, tentokrát jsme nechali otevřené formy a více jsme ve studiu experimentovali,“ doplňuje.

Album podle něj vznikalo sice v horečném tempu, ale zároveň velmi lehce a příjemně. „Nic podobného jsem zatím nezažil. Samozřejmě tomu pomohla i atmosféra studia. Mám z desky velkou radost a myslím si, že skoro každá písnička na albu by mohla být singl,“ dodává Malátný.

Skupina Chinaski vydala Rockfield – přelomovou desku své kariéry


Zdroj, foto: Brainzone.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
asi jejich nejlepší album... Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles