8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Eva Pilarová je vždy plná elánu

30. 07. 2007 | Úspěšní lidé

Vždy usměvavá, plná elánu, říká se jí královna swingu a to oprávněně. Narodila se v Brně, zahrála si v řadě filmů jako jsou Kdyby tisíc klarinetů, Lov na mamuta, Zločin v šantánu. Nazpívala desítky písniček a vydala řadu alb, také je čtyřnásobnou slavicí. Má ráda čistotu, dobré jídlo. Také je fotografkou, báječnou manželkou a v neposlední řadě i autorkou knih o vaření .



Vždy když Vás vidím, jste plná elánu ? Jak to děláte ? Máte nějaký tajný recept, jak pořád vypadat mladě ?

Eva Pilarová: To mi tedy lichotíte! Elán mám proto, že celý život dělám práci, která mě baví. A ta moje, dejme tomu mladší vizáž, je dána jednak geneticky - moje maminka má skoro dvaadevadesát let, ale kdybyste čekal vetchou stařenku, mýlil byste se, dodnes chodí na vysokých podpatcích, žádná hůlčička – a jednak mám hodně šikovného plastického chirurga MUDr. Václava Poláčka, který se na mě nesnaží vydělávat tím, že by mě nutil do liftingu, ale sem tam něco popošije a mazaně vyhladí.


Pamatujete si na první rande s Vaším manželem Janem Kolomazníkem? Připraví pro Vás manžel snídani do postele ?

“Eva

Eva Pilarová: My jsme nikdy žádné rande neměli, znali jsme se z Alhambry z dob, kdy toto místo bylo ještě divadlem. Jednou jsme dostala chřipku, čtyřicítky horečky, neměl mě kdo venčit pejska a postarat se o nákupy a koneckonců i o mě. Honza se nabídnul, že mi pomůže. Byla jsem mu vděčná, protože mě bylo hodně zle a chvilkami jsem omdlévala. Když jsem se probrala z bezvědomí, z jistila jsem, že u mě bydlí. A poněvadž měl smysl pro pořádek, požádal mě o ruku. Jsme spolu už třiadvacátý rok. Snídani do postele mi nenosí, raději sedím pohodlně u stolu. Ale snídaně připravuje.


Jaké roční období máte ráda a proč ?

Eva Pilarová: Mám ráda jaro a léto, stromy obalené listím, rozkvetlé louky, hřející slunce. V zimě se mě nechce ani chodit ven, nemám ráda chlad a sychravé počasí. Na krásně zasněženou krajinu se podívám nanejvýš z okna vyhřátého jedoucího auta.


Před nedávnem jste vydala knížku, kuchařku o klokaním masu ? Jak jste na tento nápad přišla?

“Eva

Eva Pilarová: Zhruba před deseti lety jsem byla na turné v Austrálii, kde jsem klokaní maso ochutnala. Od Čechoaustralanů jsem se dověděla, že se z něho dají dělat i pokrmy typické pro českou kuchyni, řízky, španělské ptáčky, gulášky, „klokano-knedlo-zélo“ a podobně.


Myslíte si, že klokaní maso je dobré? A čím je zdravé?

Eva Pilarová: Klokaní maso je bez tuku, proto je vhodné pro redukční dietu, pro lidi se zvýšeným cholesterolem, vysokým tlakem a pro diabetiky. A oproti jiným zdravým produktům je velice dobré.


Měla byste nějaký jednoduchý recept ?

Eva Pilarová: Jednoduchý, nevšední a chutný. Pro čtyři osoby:


Klokaní steak s jablky a hrozinkovou rýží s vůní skořice

Hrozinková rýže


Co chystáte v letošním roce ?
Kde Vás potkáme na nějakém koncertu ?

Eva Pilarová: Eva Pilarová V první polovině roku bych měla dokončit nové album, na kterém bude swing i pop, 18. dubna budu mít ve Vídni v ateliéru Jan výstavu svých fotoobrázků – tak říkám digitálním fotografiím následně zpracovaným na počítači, den před tím ve Vídni zazpívám na naší ambasádě, na přelomu dubna a května by měla vyjít knížka, na které spolupracujeme společně s Pepíkem Fouskem, Pepík píše básně k mým fotoobrázkům, několik už mi jich recitoval a některé z nich mi vehnaly do očí slzy dojetí ….. on opravdu umí! Nejbližší koncert mám se svojí kapelou, kterou vede Vít Fiala, v březnu v Mladé Boleslavi, pak jedeme na Slovensko, v Praze v Břevnovském klášteře budu zpívat na opravu varhan, potom budu mít pauzu kvůli dokončení knížky s fotoobrázky a nahrávání CD a začnu koncertovat až v létě. Na Hradě Houska, na zámku v Duchově, na mezinárodním jazzovém festivalu Dubá, v Náchodě – tam bych měla být také v porotě Muže roku. No a než se nadějeme, bude to jako každý rok šňůra vánočních koncertů po republice.


Máte ráda venkov nebo spíše velkoměsto ?

Eva Pilarová: Jsem veskrze městský člověk, miluji Prahu, těžko bych mohla žít trvale někde jinde, ale na druhé straně v letních měsících, jak jeto jen trošku možné, prchám na chalupu.



Přeji paní Evě Pilarové jen to dobré, je obklopena lidmi, kteří ji mají rádi a dostatek elánu jako dosud. Děkuji za rozhovor. David Novotný





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je stálicí a moc a moc dobře se obléká!!
Obrázek uživatelky
profil
je stále výborná
Obrázek uživatelky
profil
stále stejná,snad i časem lepší.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles