Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oblíbená spisovatelka Klára Janečková právě vydává svůj dvanáctý román

7. 05. 2021 | Úspěšní lidé

Francouzský manžel je ze života


Jméno spisovatelky Kláry Janečkové rozhodně není neznámé. S dvanácti vydanými romány je již zkušenou autorkou české literární scény a i když v jejích příbězích hraje vždy důležitou roli láska, rozhodně se nejedná o žádnou „červenou knihovnu“.

Naopak - vztahy mezi muži a ženami jsou v jejích knihách často velmi spletité a občas se vyvíjejí i dost nečekaným směrem, takže v příbězích není nouze o různá překvapení a dějové zvraty... Právě proto se Klářiny čtenářky vždy tolik těší na každou její novinku.
 

Klára Janečková·       Kláro, román Francouzský manžel je už Vaší dvanáctou knížkou - odkud jste čerpala inspiraci?

Francouzský manžel je ze života. Z mého života. Sama jsem se totiž před pár lety provdala za Francouze. Vždy jsem milovala vše francouzské. Historii, krásnou zemi, kuchyni. Život mi potom do cesty přihrál i francouzského manžela. A nestačila jsem se divit... Romantické představy jsou často něco jiného, než potom skutečná realita. Rozhodně mne ale aspoň inspiroval k sepsání knihy. 
 

·       Jak dlouho jste příběh psala? Měla jste v „koroně“ na psaní více času?

Příběh vznikal déle než rok. Korona mi do života přinesla mnohé ztráty a těžké situace. Více času jsem rozhodně neměla. Ale psala jsem, kdy se to dalo, ve volných chvílích, v nichž jsem byla naladěná na tvorbu.


·       Kromě toho, že jste spisovatelkou, pracujete ještě jako školní psycholožka. V čem byl pro Vás poslední rok nejtěžší?

Nejtěžší byla bezmoc. Děti mi volaly, psaly, trápily je někdy velmi závažné věci a já se s nimi nemohla setkat. Vše jsem řešila z dálky. Nástup zpět do škol je také velká změna. Testování, pozitivní děti v krizi, strach, agresivita školáků kvůli dlouhému období doma. Všechno je za poslední rok nové.
 

·       A v čem byl uplynulý rok obtížný pro školáky - změnily se nějak problémy, které s nimi nejčastěji řešíte?

Přestala jsem řešit kyberšikanu a začala ve velkém řešit úzkosti, sebepoškozování, strach dětí pramenící z nejistoty, co bude dál. Kdy se vrátí do školy? Jaké to bude? Mohou propadnout? Nejde jim občas se připojit na vysílání, potom mají absenci a rodiče se zlobí.
Dalšími problémy jsou smrt a nemoc. To řeším hodně. Nemoc v rodině, často bohužel i úmrtí...


·       Pracujete už na novém románu - a pokud ano, o čem bude tentokrát?

Chtěla bych psát román o kyberšikaně. Na úrovni dospělých i dětí. Nejspíše bude z prostředí školství, které dobře znám. Ale zatím jsem se k němu ještě nedostala. Doufám, že léto bude příznivé pro psaní. Hodně přemýšlím, jak téma uchopit. Ale příběhů jsem prožila mnoho a sama jsem se také stala obětí kyberšikany ze strany dospělých i dětí.
Ale může se klidně stát, že mne osloví i úplně jiné téma J


Tak se tedy necháme překvapit - a rozhodně se budeme těšit!
Děkujeme za rozhovor a přejeme krásné jarní dny.
Francouzský manžel
 
 

O autorce knihy Francouzský manžel


Klára Janečková (*1979) vystudovala psychologii na olomoucké Univerzitě Palackého a roky působí jako školní psycholožka na dvou základních školách, kde se zabývá problematikou šikany, kyberšikany a krizovou intervencí pro rodiny i žáky.

Dosud vydala deset románů: Unesená, Ďábelská tvář, Osudová posedlost, Manželské okovy,  Srdce v písku, Temnota, Prokletý původ, Deník Gréty Kaiserové, Zrada, Pád do tmy a Vítěz.

Kromě toho píše odborné články do médií a pomáhá v rozvoji začínajícím talentům. Energii dobíjí hudbou všech žánrů, tancem, jógou, cestováním a třemi kočkami.
Žije a pracuje ve Chvalčově u Bystřice pod Hostýnem na východní Moravě.



 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Oblíbená spisovatelka Klára Janečková právě vydává svůj dvanáctý román:

Oblíbená spisovatelka Klára Janečková právě vydává svůj dvanáctý román
Oblíbená spisovatelka Klára Janečková právě vydává svůj dvanáctý román
Oblíbená spisovatelka Klára Janečková právě vydává svůj dvanáctý román
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !