Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozhovor s Jiřím Zonygou

12. 11. 2008 | Úspěšní lidé

Jak se dostat z kamionu do první ligy pop music? Jiří Zonyga by mohl vyprávět! Ale ani X-factor neudělá hvězdu z nuly. Jirka šel do vyhledávací soutěže s velmi slušným základem i zkušenostmi.  Že přesvědčil hlasující i přesto, že se na čáře života nachází zhruba v polovině mezi čtyřicítkou a padesátkou, taky leccos napovídá.

 

S jakou vizí jste šel do soutěže X-factor?

Samozřejmě dostat se co nejdál! Sice  jsem zrovna moc nedoufal, ale nakonec se to podařilo až nad očekávání dobře dostat se co nejdál a uspět jako zpěvák.


Jiří ZonygaKdy jste začal počítat s možností, že soutěž vyhrajete? 

Úplně ze začátku jsem favorizoval Kamilu Nývltovou, protože se mi zdála nesmírně šikovná. Když jsme tam pak zbyli čtyři, tak jsem si myslel, že přeci jen vyhraje Ondra Ruml, protože je to už profík. Taky technicky na tom byl mnohem  lépe než já. Lidi nakonec rozhodli jinak, ale popravdě říkám, že jsem si myslel, že Leoš Mareš zvedne tu ruku jemu.

 

Změnilo vám vítězství radikálně život?

Lidi reagují dost solidně. Plusy jsou rozhodně finanční stránka a taky mám daleko víc volného času , než když jsem pracoval jako šofér kamionu… Určitě jo!

 

Album Kus cesty zbývá je sice sólový projekt, ale i ten je nakonec výsledkem týmové práce. Kdo je ve vašem týmu?

Jiří ZonygaŘekl bych, že absolutně největší kus práce odvedl kytarista a producent v jedné osobě Jirka Janouch, samozřejmě i Michal Dvořák, ale Jirka byl se mnou pořád. Nabídl mi přístřeší, spával jsem u něj doma, spřátelil jsem se s jeho rodinou. Byla s ním vynikající spolupráce. Další muzikant na desce je kytarista Kollerbandu Michal Pelant, bubeník Dano Šoltys, Adam Stivín na basu, zvukový mistr Roman Šoltys… samý kvalitní muzikanti. Nejvíc bych ale opravdu měl vypíchnout toho Jirku Janoucha, který je výborný kytarista, výborný člověk  a velmi dobře se s ním pracovalo.

 

Jaké publikum chodí na vaše vystoupení?

Na těch akcích, kde vystupuji, je strašně široká škála publika. Tam opravdu chodí děti od třinácti let i ženy, kterým je šedesát, sedmdesát let. Určitě starším se nelíbí nějaké rockárny, které zpívám, ale protože jim zazpívám i nějakou tu lidovku, tak mě vezmou všichni. 

 

V soutěži Xfactor jste vyhrál milión. Zainsvestoal jste část peněz z výhry do své nové kariéry?

Ano,  už jsem něco přidal na desku na mixy a na takové ty věci, protože to bylo potřeba. Už jsem tam něco dal. O tom to  je, když je člověk schopný touto činností si nějaké peníze vydělat, musí počítat s tím, že je tam musí i vrážet. To je právě to dobré. Celý život jsem hrál po všelijakých tancovačkách. Pět - šest hodin na jevišti za nějakou pětistovku a párek, což nebylo ani na struny, na paličky a na blány. Teď se to doufám trochu zlepší a půjde to mnohem líp.


Zdroj: SONY BMG

DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
my jsme Jirkovi také fandili a jsme rádi,že vyhrál a že natočil skvělou desku,na kterou už mám mírnou závislostSmajlíkSmajlíkco můžu dělat,když je prostě tak dobrej??????přece poslouchat a poslouchat.........
Obrázek uživatelky
profil
My jsme Jirkovi taky fandili,má krásnej hlas.Taky se mi líbí kromě jeho rocku,jak zpívá lidovky
Obrázek uživatelky
profil
se mi líbil, hned od začátku soutěže a byla jsem ráda, že vyhrál.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka