Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správná volba barvy a způsoby pokládání obkladů

2. 10. 2011 | Rekonstrukce
První pravidlo při volbě správné barvy zní: barva obkladů by měla ladit s barvami, které v místnosti převládají. Věnujte proto pozornost stěnám, oknům a dveřím, včetně sanity. Malé místnosti vypadají se světlými nebo velkými obklady opticky větší!

Co dál kromě barev a vzorů, kterých je v dnešní době doopravdy nepřeberné množství, můžete ovlivnit? Je to samozřejmě rozmístění a pokládka dlaždic. Následující tipy na pokládku můžete využít nejen v koupelně, ale v jakékoliv místnosti vašeho obydlí.

Asi nejjednodušším způsobem je svislá pokládka. Je to jednoduchý, až puristický způsob elegantního položení dlažby. Velmi stylově vypadá při použití koupelnaúzkých dlaždic a využívá se zejména, když máte v bytě nebo domě příliš nízké stropy.

Oblíbená je také diagonální pokládka, a to především díky hravosti, kterou tím propůjčí dané místnosti. Hodí se zvláště do ostrých a přísně uspořádaných místností, které svým optickým působením zjemní. Máte křivé stěny a je to vidět? Právě dlažba položená v diagonále tento fakt umí vyspravit a částečně skrýt.

Přejete si vyladit vaši chodbu nebo obývací pokoj v luxusním a taky trochu retro stylu? Ve většině historických domů najdete dlažbu uspořádanou do šachovnice. K tomuto provedení nepotřebujete nic víc, než dlaždice dvou barev. Za málo peněz hodně muziky!

Další variantu bychom mohli pojmenovat jako přesazení. Požadovaného uspořádání docílíte tak, že novou řadu dlaždic předsadíte třeba o polovinu délky dlaždice v řadě předchozí. Je to podobné například stavbě zdi z cihel. Výhodou tohoto stylu je optické zvětšení prostoru, hodí se tedy do menších a stísněných místností. Pro předsazení se doporučuje pracovat s dlaždicemi, jejichž poměr délky je 2:1, tedy například 60 x 30 cm.

Byli jste někdy na francouzském venkově nebo si alespoň dokážete představit onu nenucenou ležérnost francouzských statků? K podobnému efektu se přiblížíte použitím dlaždic nejrůznějších tvarů, které mohou vypadat jako náhodné úlomky přilepené k sobě. A není to ani těžké!

Těmito tipy vaše možnosti samozřejmě nekončí. Pokud se na to cítíte, navrhněte si celou podlahu sami a vytvořte třeba umělecké dílo. Nebo zůstaňte umírněnější a svou novou podlahu opatřete decentním mozaikovým lemem. Je to jen na vás!

Zdroj: OBI.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
zase jsem přišla na radu....už je potřebnáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mě se líbí moje...fialková
Obrázek uživatelky
profil
Taky bych měnila koupelnu, hlavně líp uspořádat, ale vybrat barvy je fakt těžké, je jich na mě moc a já jsem tak nerozhodnáSmajlíkSmajlíkDíky za diagonální pokládku, ne vše je rovné ve starším domečku..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pre mna je elegantná hnedá....bežová, krém...
Obrázek uživatelky
profil
Letos už to máme za sebouSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles