8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Srdce, ovál nebo čtverec: Jaký tvar brýlí je vhodný pro váš obličej?

17. 03. 2024 | Trendy
Ne nadarmo se říká, že vybírání nových brýlí je jako vybírání nového obličeje. Svým tvarem, barvou a stylem totiž dokážou proměnit nejen celou tvář, ale i převrátit naruby váš outfit. Málokdo se ale při nákupu zaměří i na správné obroučky, které se budou harmonicky doplňovat s tvarem obličeje. Pokud tento krok zanedbáte, mohou brýle zastínit vaše přednosti a naopak zvýraznit některé nedokonalosti. Jak tedy můžete jednoduše určit, který tvar brýlí je pro vás ten pravý?

Nevíte, kde začít? Pokud váháte, jaký tvar váš obličej má, pomohou vám ho určit vaše lícní kosti, šířka čela a délka čelisti. Pravdou nicméně je, že téměř nikdo z nás nemá tvář, která by stoprocentně odpovídala jednomu předepsanému tvaru, častěji jde o jejich kombinaci.

Srdce, ovál nebo čtverec: Jaký tvar brýlí je vhodný pro váš obličej?Jaké existují tvary obličeje?


    • Oválný obličej: ideální, vyvážený tvar. Délka obličeje je zhruba 1,5násobkem jeho šířky. Má harmonické proporce, oblou bradu i linii vlasů.
    • Kulatý obličej: tento typ tváře se vyznačuje svou symetričností a jemností rysů. Obličej je přibližně stejné dlouhý i široký, kulatá se ale může jevit i vaše brada či čelisti. Lícní kosti nejsou příliš výrazné a celá tvář je zbavena ostrých úhlů.
    • Obdélníkový obličej: vyznačuje se tím, že je spíše dlouhý než široký. Dlouhý tvar obličeje může mít oblejší i hranatější rysy (bradu, čelo a čelisti.)
    • Obličej do tvaru srdce: začíná širokým čelem a výraznými lícními kostmi. Úhel, který tvoří, ústí ve špičatou bradu, která jako by imitovala dolní cíp tvaru srdce.
    • Hranatý obličej (čtverec): hlavní roli zde hraje čelist, která se oproti ostatním prvkům obličeje vyznačuje ostřejšími úhly. Stejnou šířku kopírují i lícní kosti a čelo – symetričnost těchto tří prvků vytváří hranatý tvar tváře.
    • Obličej do tvaru diamantu: nejvýraznějším prvkem tohoto typu jsou lícní kosti. Naopak čelo a čelisti jsou menší, čímž dávají prostor vašim tvářím. Od obličeje do srdce se liší drobnějším čelem, které má naopak tvar srdce poměrně široké.


Máte hranatý obličej nebo obličej do tvaru srdce či diamantu?
Vaše tvář je pravděpodobně založena na ostřejších úhlech. Pokud je chcete zmírnit, vyberte si kulatější brýle nebo brýle se zaoblenými rohy.

Vyšel vám kulatý nebo oválný obličej? 
Vaše tvář se tedy nejspíše skládá převážně z měkkých úhlů. Pokud chcete měkkost rysů vyvážit rovnými liniemi prospějí vám hranatější obroučky.


Znám tvar svého obličeje, jak mám tedy vybrat brýle?


    • Ideálnímu tvaru oválného obličeje sluší většina typů obrouček, není třeba opticky vyvažovat tvary tváře. Můžete si dovolit téměř cokoli.
    • Pokud máte hranatý obličej, vybírejte převážně zakřivené oválné brýle, které změkčí ostré úhly tváře. Doporučujeme volbu spíše užších obrouček, které na sebe nestrhnou všechnu pozornost.
    • Kulatému obličeji prospějí buď brýle ve stylu cat-eye nebo hranaté obroučky s výraznými liniemi, které vaší tváři propůjčí ostrost. Vyhněte se zaobleným brýlím, které kulatost vašeho obličeje naopak ještě podtrhnou.
    • Kulaté brýle dobře odvádí pozornost od širšího čela, kterým se vyznačují například obličeje do tvaru srdce. Zavrhněte proto jakékoli vrchní zdobení brýlí, které by mohlo na vaše čelo upozornit.
    • U obdélníkového, dlouhého tvaru obličeje se soustřeďte na optické zkrácení tváře: budou vám svědčit hlubší obroučky. Vybírejte oblejší či hranatější tvary podle vašich rysů. Pozor na diagonální spodní hranu obrouček (typ aviator), která váš obličej ještě prodlouží.
    • Pokud je váš obličej laděn do tvaru diamantu, zaměřte se na oválné a cat-eye obroučky, které dají vyniknout vaším lícním kostem. Obloukem se vyhněte úzkým brýlím – ty by jen zvýraznily další úzké části vaší tváře.

Jak korigovat velký nos nebo jiné nedokonalosti


Vhodný tvar obrouček nám může také pomoci vyvážit rysy obličeje. Například pokud máte dlouhý nos a přejete si jej opticky zkrátit, vybírejte obroučky s níže umístěným nosníkem. Pokud chcete docílit opak, tedy navodit dojem delšího, užšího nosu, zvolte model s výše umístěným nosníkem. Brýlemi se dá opticky kompenzovat také příliš úzké čelo. Zmírnění silné čelisti nebo úzkého čela dosáhnete obroučkami s výraznou horní linií, tzv. bowline tvarem. A máte-li oči blízko u sebe, vyhněte se brýlím se silným nosníkem.

Líbit se sama sobě


Vaše brýle by nicméně měly být odrazem vaší osobnosti a stylu. Někdo proto sáhne po divoce zdobených obroučcích, jiní preferují střídmější brýle, které budou působit profesionálněji v pracovním prostředí. I když je teorie tvarů obličeje a obroučků poměrně spolehlivým průvodcem, který vám může pomoci určit, jaké brýle vám opravdu sednou, v módě neexistují žádná pravidla. Pokud se s určitými brýlemi na nose cítíte sebevědomě a jejich vzhled se vám líbí, není třeba brát ohled na žádné další zásady.


Zdroj, foto: OpticLab




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
U mňa je to jednoznačne cateye. Hľadala som par rokov kým som na to prišla čo mi sedíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles