Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Taková normální rodinka - o 40 let později

25. 04. 2008 | Kultura
Čtěte také:
Herecké obsazení nové televizní veselohry Taková normální rodinka


O předloze filmu Taková normální rodinka

Televizní veselohra Taková normální rodinka byla v roce 1968 původně natočena jako samostatný příběh. Díky diváckému úspěchu napsala Fan Vavřincová sedm dalších pokračování a vznikl tak jeden z nejoblíbenějších českých seriálů. Stejnojmenný celovečerní film, jehož scénář napsal na motivy knihy Fan Vavřincové Patrik Hartl, transponuje divákům již známé postavy do současnosti, ale zároveň nabízí nový filmový příběh a nové komické situace tak, aby předlohu nejen tvořivým způsobem vytěžil, ale i moderně převyprávěl. Film Taková normální rodinka chce navázat na půvab tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací. Především je to ale film o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží pohromadě každou šťastnou rodinu.

Taková normální rodinkaTaková normální rodinka














Nová filmová komedie vznikla v producentském týmu, který se podílel i na úspěšných komediích Román pro ženy a Účastníci zájezdu.

Postavy a příběh filmu Taková normální rodinka

Ve starší hájence žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Sedmdesátiletá babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Na ostatních členech rodiny s chutí zkouší nové způsoby vražd, aby konečně vymyslela dokonalý zločin. Její dcera, paní Hanáková, je rázná žena s velkým srdcem, která o celou rodinu pečuje jako matka rodu. Pan Hanák je výpravčí, jehož celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, ale má nebezpečnou slabost i pro paní pošťačku Hrdličkovou. Starší dcera Pavla vychovává s mužem Petrem dva hyperaktivní syny, kteří jsou díky svým průšvihům postrachem celé rodiny. Mladší dcera Káča právě řeší vážný problém: Po krátké známosti se studentem Zdeňkem zjistila, že je těhotná. Odhodlá se ho tedy rodině představit. Zdeněk se sice chce zachovat jako čestný muž a o Kateřinu i dítě se postarat, ale přesto je babičce i ostatním velice podezřelý. Kromě žádosti o Káčinu ruku je totiž požádá i o střechu nad hlavou, protože byl vyhozen z domu. Členové rodiny mají o Kateřinu a její budoucí štěstí přirozeně strach, takže hodlají budoucího ženicha nejprve pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde jimi šťastně až k svatbě anebo bude soužití s “takovou normální rodinkou“ nad jeho síly? A jak celou situaci vyřeší Zdeňkova náročná matka, kolem které začne spřádat své svůdné sítě rodinný přítel pan Poštolka?

O natáčení a spolupráci s režisérem

Taková normální rodinkaNatáčení probíhalo v srpnu a září v půvabném venkovském prostředí nedaleko Mladé Boleslavi a především také v malebné oblasti Adršpašsko-teplických skal. Právě odsud pochází i partner filmu - pramenitá voda s nízkým obsahem minerálů Toma Natura.

Krásu přírodního království Adršpašsko-teplických skal obdivovaly již v minulosti známé osobnosti. Mezi slavnými návštěvníky skalního města najdeme pruskou královna Luisu, polského krále Friedricha Augusta či císaře Karla a Josefa II. Scenérii tajemných pískovcových kuželů můžete poznat i v řadě českých pohádek, které se zde točily.

Oblast Adršpašsko-teplických skal je zkrátka ideální pro pěší turistiku, horolezectví i pro projížďky na kole. Je prošpikována vyznačenými trasami, takže určitě nezabloudíte. Navíc místní značka balené vody Toma Natura by zde v nejbližší době ráda spustila revitalizaci turistických cest. Díky ní budou stezky skalního města zcela šetrné k vzácným vodním pramenům.

Taková normální rodinkaZa městečkem Dolní Bousov našli filmaři na mýtině stylovou hájenku, která posloužila jako domov novodobým Hanákovým. Patrik Hartl se totiž rozhodl přesídlit původně pražskou rodinu na venkov, což mu umožnilo opustit uzavřené vnitřní prostory a využít mnohem více exteriérových scén. Herci i štáb zde vytvořili skutečnou filmovou rodinu, která převzala „hanákovský“ model vzájemné soudržnosti.

Filmový architekt Milan Býček hájenku přestavěl a zařídil pro potřeby filmu, a když se odstěhovaly včelí roje, které měl majitel umístěny v úlech na zahradě, mohlo se začít natáčet.

Herecké obsazení veselohry Taková normální rodinka

Hanáková – Eva Holubová
Hanák – Jaromír Dulava
Kateřina – Monika Zoubková
Zdeněk – Jiří Mádl
Zdeňkova matka – Ivana Chýlková
Petr – Luboš Kostelný
Pavla – Vanda Hybnerová
Babička – Lilian Malkina
Raubíři - Adam Mišík, Štěpán Krtička
Poštolka – Marián Labuda
paní Hrdličková – Marika Procházková
pan Hrdlička – Hynek Čermák


Zde najdete také ukázku s nové veselohry:  Taková normální rodinka.



ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
super príbeh, dobré obsadenie
Obrázek uživatelky
profil
Taková normální rodinka byla roztomilá, herecké obsazení vynikající. Ale pokud si vzpomínám, tak pokusy o navázání pokračování po letech, byť velmi očekávaná, bývají většinou velkým zklamáním a po počátečním zájmu, sledovanost opadá. Mladé generaci to již nic neříká a my pamětníci máme zafixované ty původní herce i slovní hříčky a tak většinou nová pokračování vysoce na body prohrávají. Jistě, jsou filmy, které byly natočeny nespočtukrát a často mají úspěch, ale tento laskavý seriál určitě nenaváže na ten původní, je to již příliš dávno. Možná, že za pokus to stojí, ale nějak o tom pochybuji. Asi jsem dost náročný divák a nekoukám se na každou hloupost, takže jsem příliš kritická. Ovšem uznávám, že se to může mnohým lidem líbit, proti gustu, žádný dišputát.
Obrázek uživatelky
profil
s Medřickou a Rosůlkovou ničím asi nejde nahradit.Ne asi,ale určitě.
Obrázek uživatelky
profil
bohužel-není nad originál.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Propagaci má nový film ohromnou, ze všech časopisů i v televizi na nás jukne nějaká upoutávka.Jsem zvědavá, jak film obstojí ve srovnání s původním seriálem.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles