Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.06. 2024
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Thriller Genesis

8. 03. 2023 | Knižní tipy
Název: Genesis
Autor: Chris Carter
Nakladatelství: BB Art
Rok vydání: 8. 3. 2023
Vazba: Vázaná s laminovaným potahem
Počet stran: 432 stran
Cena: 499 Kč

Robert Hunter je povolán k nejděsivějšímu místu činu, jaké kdy navštívil. Ještě větší znepokojení se ho zmocní, když se při pitvě najde v těle oběti verš básně zanechaný vrahem. Zanedlouho se najde další mrtvola. Metody a podpis vraha se liší, ale stupeň použitého násilí nasvědčuje tomu, že za oběma zločiny stojí stejný pachatel.


Hunterovy obavy potvrdí nález druhé části básně. Tento objev však nejenže spojí dvě vraždy, ale je už jasné, že jde o dílo sériového vraha. Robert Hunter i přes nedostatek forenzních důkazů musí dostihnout nejdisciplinovanějšího a nejsystematičtějšího zabijáka, na jakého kdy narazil; pachatele, který se kochá strachem oběti a pro něhož je smrt lekcí, již je třeba udělit.

Genesis je dvanáctým románem série o detektivech Robertu Hunterovi a Carlosi Garciovi.


GenesisUkázka z knihy Genesis:


Taxikářka ustaranýma očima sledovala, jak značně opilá Melissa Hawthorneová otevírá zadní dveře stříbrné Mazdy 3 a nemotorně vystupuje na chodník před svým domem. Blížila se druhá hodina po půlnoci, už byla neděle a Melissa začala popíjet včera večer kolem deváté. Obvykle moc nepila. Obvykle se ani takhle neopíjela, ale její nejlepší kamarádka oslavo vala osmadvacáté narozeniny v koktejlovém baru Broken Shaker u bazénu na střeše historicky unikátního hotelu Freehand v centru Los Angeles, kde panovala velice uvolněná atmosféra. Po ovocných koktejlech následovaly jägerbomby, což vytvořilo dosti smrtící kombinaci, jak Melissa zjistila. Ačkoliv se skvěle bavila, netěšila se na mamutí kocovinu, o níž věděla, že ji čeká po probuzení.
„Dveře…,“ zavolala řidička. „Mohla byste prosím zavřít dveře?“
„No jo. Pardon!“ opáčila Melissa nejistým hlasem a pak strčila do dveří mazdy kyčlí. Pohyb byl nemotorný a ne dost důrazný, aby se dveře jaksepatří zavřely.
„Kdepak, nezaklaply pořádně,“ oznámila řidička a udělala grimasu.
Melissa obdařila řidičku přihlouplým úsměvem a zkusila to do třetice, ale místo aby jednoduše dveře krátce přibouchla, otevřela je znovu dokořán a zopakovala strkání bokem, tentokrát ještě menší silou než prve.
„Hups!“
„To nic,“
potřásla řidička hlavou. „Já to udělám. Nedělejte si starosti.“
Řidička vystoupila z auta, obešla je a Melissa zatím zvolna klopýtala k domovním dveřím, kde strávila skoro dvě a půl minuty snahou najít klíče a zasouváním toho správného do klíčové dírky.
Jakmile se konečně ocitla uvnitř, zavřela za sebou dveře, nalila si sklenici vody a vydala se do ložnice v zadní části domu. Odložila kabelku na noční stolek a rychle se osprchovala, než konečně zalezla do postele. Přitom se podívala na mobil. Bylo za dvě minuty půl třetí.
Žádné zprávy.
Melissa by lhala, kdyby si nepřiznala, že je trochu zklamaná. V koktejlovém baru Broken Shaker se seznámila s někým, kdo ji dost přitahoval. Jmenoval se Mark a po několika koktejlech, pár panácích a spoustě smíchu si vyměnili telefonní čísla.
Těsně před odchodem z baru se Mark zeptal Melissy, jestli nechce, aby k ní zašel. Melissa byla v pokušení. Ve velkém pokušení. Už šest měsíců s nikým nesdílela lože poté, co přistihla přítele, se kterým chodila dva roky, jak ji podvádí s kolegyní z práce. Nicméně navzdory tomu, jak si připadala opilá a jak ji Mark přitahoval, nechtěla Melissa působit příliš chtivě – podle jejího názoru nikdy nedělalo dobrý dojem vlézt s někým do postele hned první večer.
„Možná příště,“ odvětila a vyslala k Markovi odzbrojující úsměv.
Melissa potají trochu doufala, že před spaním dostane textovku. Možná jen: „Doufám, že ses dostala domů v pořádku,“ nebo i jen prosté: „Dneska večer to bylo hezké.“ Něco, co by jí sdělilo, že na ni ještě pořád myslí. Mark nevypadal jako ten týpek, co si hraje na konvenční „počkám s textovkou až do příští středy“.
Půl třetí.
Žádná zpráva. Žádné zmeškané hovory.
„Mel, moc si to bereš,“ řekla si pro sebe. „Tohle není tvoje první rodeo, pamatuješ? Napíše ti zítra.“
Odložila telefon, zhasla světla a zabořila hlavu do polštářů, ale právě když už skoro usínala, uslyšela, jak jí telefon na nočním stolku zavibroval, načež následovalo zřetelné pípnutí, ohlašující novou textovou zprávu. Zamžikala, sebejistě se usmála a sáhla po mobilu.
Bavila ses na oslavě dobře?
Melissin úsměv se rozjasnil.
Jasně. Melissa patřila k těm, co umí psát na mobilu oběma palci. A to bleskurychle. A ty?
Já na tom večírku nebyl.

O autorovi knihy Genesis:


Americký spisovatel italského původu Chris Carter se narodil v Brazílii, kde strávil dětství a léta dospívání. Po maturitě se přestěhoval do Spojených států a na Michiganské univerzitě vystudoval psychologii se zaměřením na pachatele trestné činnosti. Jako člen týmu soudní psychologie michiganského státního zastupitelství vyslýchal a studoval mnoho zločinců včetně sériových a mnohonásobných vrahů odsouzených k doživotním trestům. Po několika letech zanechal práce soudního psychologa, přestěhoval se do Los Angeles, kde hrál na kytaru v různých glamrockových skupinách. Jako profesionální hudebník působil také v Londýně i na turné po celém světě. Pak opustil hudební branži a stal se spisovatelem na plný úvazek. Všech jedenáct Carterových thrillerů o losangeleských detektivech Hunterovi a Garciovi už vyšlo také česky – Dvojitý kříž, Popravčí, Noční lovec, Sochař smrti, Jeden za druhým, Zloba, Já jsem smrt, Hovor se smrtí, Galerie mrtvých, Nenávist a Napsáno krví.


Tuto knihu Genesis koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství BB Art.



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Thriller Genesis:

Thriller Genesis
Thriller Genesis
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !