Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

To nejlepší z televizních pohádek

7. 08. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: To nejlepší z televizních pohádek
Autorka: Jarmila Turnovská
Nakladatelství: Xyz
Rok vydání: 2009
Doporučená cena: 249 Kč

Kniha přináší oblíbené pohádky, které se v průběhu uplynulých let často objevovaly na televizní obrazovce, a protože se těší nebývalému diváckému zájmu, reprizují se dodnes. Originální a vtipná knížka původních příběhů nejen dobře pobaví, ale také připomene vynikající výkony známých herců, kteří ztvárňovali postavy v těchto pohádkách opravdu mistrně. Najdete zde následující pohádky Lolinka a kníráč, Koho ofoukne větříček, O víle Arnošte, O princi, který měl o kolečko víc, O nejchytřejší princezně, Modrá krev a O zrzavé Andule, včetně fotografií. (Váz., 230 str., 249 Kč)


Lolinka a knírač

Princezna Lolinka je hezká jako obrázek, ale přesto se pro ni žádný ženich Jarmila Turnovská - To nejlepší z televizních pohádeknenajde... Proč? Všichni až na princeznu vědí, kde je zakopaný pes - princezna je totiž rozmazlená, každou chvíli se rozčiluje a omdlévá.  


Koho ofoukne větříček

Když princeznu ofoukne větříček, je to nemilé, ale když ji ženicha odfoukne, je to špatné. Princezna Klárinka je poloviční sirotek a tomu ještě jedináček, proto je rozmazlená i namyšlená. Pana krále svými rozmary skoro utrápí a to ještě není všem potížím konec!

O víle Arnoštce

Na Palouku lesních víl se schylovalo k Velké slavnosti. Každoročně se na ni sjížděli významní hosté z nekonečné říše nadpřirozených bytostí, aby se tu ucházeli o některou z dcer krále víl. Už dvacet se jich, díky Velké slavnosti, provdalo víc než znamenitě a očekávalo se, že i poslední královy ratolesti, víla Emilka a víla Arnoštka, si letos také dobře vyberou.

O princi, který měl o kolečko víc

,,Nenechám se do nekonečna urážet tím vaším pohrobkem! Nedovolím, aby neustále strkal nos do věcí, do kterých mu nic není! A nesnesu, aby zesměšňoval prince Rupíka a princeznu Nelinku, dítka vzešlá z našeho poctivého lože manželského!“ opakoval noc co noc král Ruprecht za zavřenými dveřmi ložnice královně Kornélii.

O nejchytřejší princezně

,,Jaké štěstí nás potkalo, že se nám narodila tak krásná a chytrá princezna,“ říkali si král s královnou a nadýmali se pýchou. „Není to zázrak, že naše dceruška ví ze všech lidí na světě nejlíp, kde žijí velbloudi, proč někdy prší a někdy sněží, kdy se má chodit spát a kdy se má vstávat, i jak se má panovat?“ opakovali do omrzení hostům na zámku.

Modrá krev

Královna Beatrix si velmi zakládala na své vznešenosti. Neustále se oháněla svou modrou krví, svými vznešenými předky a vychováním. Nesnesla ve své blízkosti nikoho neurozeného a rádce Bradatý ručil svou hlavou za to, že na zámku nebude zaměstnán nikdo, komu v žilách nekoluje alespoň kapka modré krve.

O zrzavé Andulce

Už jenom být sirotek bylo dost. A Andula ještě k tomu dostala do vínku vlasy jako oheň a jednu pihu vedle druhé. Za nic by nepřiznala, jak ji trápí, že žádnému mládenci nestojí za pohled, a tuhle svou žalost si nechávala jenom pro sebe.

Tuto knihu To nejlepší z televizních pohádek koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Xyz


Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
......daji se precist....proste pohadky
Obrázek uživatelky
profil
já znám všechny(máme je doma), občas je reprízuje čt1 v neděli. ale znám i mnohem lepší pohádky, než jsou tyhle
Obrázek uživatelky
profil
No já nevím....myslím,že známe jiné o hodně hezčí pohádky
Obrázek uživatelky
profil
Tak tyhle pohádky vůbec neznám.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Některé vůbec neznám a ten zbytek se mi nelíbíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles