Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

To pravé sušení pro každou domácnost

3. 03. 2012 | Domácnost
V zimním období neustále přibývá zmáčené a z plískanic zašpiněné prádlo, které však není po vyprání snadné usušit. Balkony ani zahrady nepřipadají v úvahu a doma se tak neustále vyhýbáme přeplněnému rozkládacímu sušáku. Proto se často právě v tomto období rozhodneme pro pořízení sušičky, která ušetří místo, čas i energii. Jak se však zorientovat v pestré nabídce a podle čeho si vybrat spotřebič, který vám bude nejlépe vyhovovat?

Zvažte, zda si chcete pořídíte kombinovanou pračku se sušičkou nebo zda si k pračce pořídíte samostatně stojící sušičku.


SušičkaKombinované pračky bývají využívány v menších koupelnách, počítejte ale s tím, že v nich budete muset vyprané prádlo rozložit na menší dávky. Chcete-li tedy ušetřit prostor v koupelně a přitom usušit vyprané prádlo najednou, nabízí se vhodnější řešení.

Pořiďte si sušičku s větší kapacitou (obvykle 6 až 7 kg, ale i 9 kg prádla), kterou můžete umístit na pračku. Poslouží vám k tomu výsuvný „mezikus“, který nabízejí někteří výrobci. Díky jeho použití navíc získáte praktický odkládací prostor.

V souvislosti se sušičkami se obecně mluvilo o dvou typech – odvětrávacích a kondenzačních


Naprostá většina samostatně stojících sušiček ale v dnešní době patří k modelům kondenzačním. Zatímco u odvětrávacích je nutné páru ze sušičky odvézt pomocí komínu ven z místnosti, kondenzační sušička páru na konci cyklu ochlazením opět vysráží na vodu, která je pak zachycena do nádoby nebo přímo pumpována do odpadu. Je na vás, zda si sušičku připojíte na odpad nebo po každém sušení vodu jednoduše vylijete.

Věnujte pozornost energetické náročnosti


Sušičky se již běžně řadí mezi energeticky úsporné spotřebiče. Obvyklá spotřeba energie se pohybuje okolo 4kWh. Lze ji však ještě snížit. Například tím, že si pořídíte sušičku s tepelným čerpadlem.

Vybírejte si sušičku na míru


Každý má jiné potřeby a odpovídá tomu i široká nabídka sušiček, které se liší nejen kapacitou, ale i funkcemi, které jsou přizpůsobené jak velkým rodinám, tak i přibývajícím singles domácnostem. Sušičky díky vyspělým senzorovým technologiím zajistí usušení prádla do optimální vlhkosti a nepřesuší ho. Bude tedy jemné, měkké a bude se vám lépe žehlit. Sušičku používáte i proto, aby vám ušetřila čas.

Pračka i sušička jsou výraznou součástí interiéru vašeho domova


Vybírejte proto i s ohledem na jejich vzhled. Sada pračky a sušičky, které k sobě patří, se může stát atraktivním a užitečným prvkem vaší koupelny.

Zdroj, foto: Bauknecht.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já o sušičku nestojím
Obrázek uživatelky
profil
nemám s ní sice vlastní zkušenost,ale žehlit se stejně musí.Sestra si ji pořídila nedávno a říkala,že by ještě měla i žehlit.Záleží asi na tom,jaké materiály se v ní suší.To,co se nemusí žehlit i z normálního sušení,tak v sušičce je to stejné.
Obrázek uživatelky
profil
Ale pradlo uz neni treba zehlit, takze uspora casu i energie. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moje řečSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka