MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Uměla to babka udělat?

20. 11. 2011 | Vaše příběhy
To je již tak dávno, co se tato příhoda stala, ale jak vidíte, zůstala mně v paměti, a proto jsem se rozhodla vyprávět ji i vám. Nevím, zda budete věřit, nebo mávnete rukou a zasmějete se, jak jsem to tehdy udělala já. Hlavni účastnice, moje babka, je již pár desítek let na onom světě a možná se i směje, co to vlastně tu píšu, a do dnešního dne tomu nevěřím, ale vrtá mně to v hlavě. Co když měla takovou sílu, že to dokázala?

Bylo to v době 60. let, jenomže jsme ještě měli na vesnici pole a louky a obdělávali je. Bylo to na jaře, podle mě jsme se vybrali sázet brambory.
Měli jsme od strejdy půjčeného koně a bylo nás tam hodně, včetně babky a také našeho psa, voříška jménem zřejmě Puňta.
Byl moc hezký den a vše probíhalo jak se patří. Bylo krátce před obědem, když najednou z křoví u říčky vyletěl náš pes a začal si krk šťouchat po trávě. Potom skočil do říčky a začal si ho zřejmě ochlazovat.

Šíje mu strašně otekla a bylo jasné, že ho v tom křoví uštkla zmije.
Babka nechala práci a šla se psem domů, respektive pes šel za babkou domů.
Ona byla ve vesnici známá tím, že věděla a pomáhala lidem, a oni za ní chodili i na pole, a ona vždy odběhla domů, něco udělala a ono to i fungovalo, protože ji potom lidé moc hezky zdravili a měli ji tak jistojistě rádi.

Když jsme  došli k večeru domů, pes byl klidný, uvázaný na řetězu u své boudy. Utíkala jsem k němu, ale nepustili mě, protože mohl byt vzteklý. Ráno táta pozval myslivce, aby se na něho podívali. Mluvili, že by bylo nejlíp ho utratit, že je velké nebezpečí vztekliny, která se může  objevit i po 7 dnech. My jsme však plakali a nechtěli ho dát utratit, tak chudák zůstal 7 dnů uvázaný. Potom prohlásili, že nebezpečí již nehrozí a mohl byt s námi.
Bohužel žil myslím ještě rok a něco, a to jen proto, že rád utíkal za projíždějícími auty a tak je naháněl do té doby, až ho jedno srazilo a byl konec.

roskovce - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík

Mám podobnéhoSmajlíkv AlbumuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ten psí život se nepočítá vždy krát 7,ale záleží na rase.Čím menší rasa,tím většího věku se dožívá.Našemu jezevčíkovi bylo nedávno 16 let a nikdo by mu to nehádal.Pořád utíká jak někde hárá fena a našeho staforda,kterému je necelých 9 umí srovnat do laťe.Má jen trochu slabší zuby a velkou kost nezvládne,ale chutná mu vše co vidí.Miluje zeleninové saláty a granule namočené do polévky.
Obrázek uživatelky
profil
ale smutné..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jen, že mě zabolelo srdíčko, našemu Bentíkovi jako by vypadl z oka ...a už tady neníSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles