8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 9. týden

26. 02. 2024 | Televizní tipy
Týden dokumentárních novinek na Prima ZOOM. Cesta za poznáním začíná na Prima ZOOM. Prima ZOOM vás baví.  Nenechte si ujít rozmanitou podívanou!

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 9. týden:


28. 2. 21.00 – Ztracení králové z Bioka

U pobřeží střední Afriky leží izolovaný ostrov pokrytý starověkým deštným pralesem a obklopený temnými vodami širého oceánu. Žije tady tolik různých druhů zvířat, které byste marně hledali takřka všude jinde ve světě. Tato tajuplné země se nazývá Bioko. Vládcem místního království je jeden z nejméně prozkoumaných primátů, dril. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 9. týdenPřírodovědný dokument Ztracení králové Bioka odhaluje utajené životy těchto fascinujících zvířat, ale i hnízdiště různých druhů mořských želv. Jeho hlavními hrdiny jsou alfa samec Motuku a jeho rodina, včetně nejmladšího člena tlupy, malého Sipoti. Během následujících několika let se bude učit, jak to chodí ve společnosti drilů. Poprvé se o tom bude dozvídat nejen on, ale i vědci. A možná, že se Sipoti jednoho dne také stane alfa samcem a vládcem vlastního království v deštném lese na ostrově Bioko.  

28. 2. 23.00 – Přežili 2. světovou válku (Útěk z džungle)

Expert na techniky přežití Hazen Audel cestuje po celém světě, aby znovu prožil některé z nejzvláštnějších a nejzajímavějších příběhů o tom, jakými způsoby se některým lidem podařilo přežít 2. světovou válku. Nenechte si ujít úprk válečných vězňů skrz hlubokou džungli, útěk z transportu smrti nebo pronásledování na ostrově zamořeném nacisty.

29. 2. 20.00 – Ruské války (Carské Rusko)

Když se Rusko chopí zbraní, celý svět zadrží dech. Tuto obří zemi na východě Evropy už několik století formují bitvy, ve kterých zvítězila i které prohrála. A také ti, co do nich vedli vojáky. Petr Veliký, který založil překrásný Petrohrad, s pomocí střelných zbraní a děl překreslil mapu celého kontinentu. Jeho následníci v dynastii Romanovců veleli největší a nejpočetnější armádě na světě, ale nakonec byli praženi bolševiky. 

Následně založený Sovětský svaz ustál vražednou mašinérii Adolfa Hitlera jen proto, aby pak krutě terorizoval vlastní lid. A po jeho rozpadu se Vladimir Putin postavil do čela bezostyšné snahy znovu oživit ruský imperialismus – všemi prostředky, dokonce i silou. Historický seriál Ruské války přináší neznámé archivní záběry, zasvěcené rozhovory s mezinárodními experty i vizuálně ohromující mapy a vypráví napínavý příběh o ruském boji za své vlastní cíle. 

1. 3. 20.00 – V říši manty obrovské

Je možné, že se v mimozemsky vypadajícím těle manty obrovské ukrývá také mnohem větší inteligence, než jsme si dosud mysleli? Zdá se, že manty obrovské dokážou rozeznat jednotlivé potápěče a naučily se využívat jejich vzduchové bubliny k tomu, aby si namasírovaly části těl. Když se zamotají do rybářských sítí, přiblíží se k člověku, aby jim pomohl. 

A dokonce se poznají v zrcadle. Co to všechno znamená? Že by manty obrovské mohly být nejchytřejšími živočichy pod mořskou hladinou. Připojte se k oceněnému mořskému biologovi Ricku Rosenthalovi a jeho vědeckému týmu. Sledujte vzrušující, dobrodružnou výpravu za poznáním a snahu rozluštit, co se rejnokům honí hlavou. Je možné, že se tato mimozemsky vyhlížející zvířata pokoušejí navázat s námi kontakt? Mnohé tomu nasvědčuje.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !