Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V únoru jsme vstoupili do čínského roku BUVOLA

16. 03. 2009 | Kultura

Buvol – Feng shui


ROK BUVOLA přináší do našich životů klid, harmonii, rovnováhu a stabilní partnerství….

Tradiční soška Buvola bude ve vašem domově posilovat pozitivní energie kladu a stability. Buvol je spojován s prvkem Země a posvátnou žlutou barvou, která přivolává slávu a úspěch.


Na rozdíl od nám známějšího evropského zvěrokruhu, čínský zodiak používá dělení jednotlivých zvířat vždy k čínskému novému roku, nikoli po měsících. K dvanácti zvířatům čínského zvěrokruhu jsou přiřazovány jednotlivé živly (země, kov, voda, dřevo a oheň). Tyto živly přenášejí svou energii na vlastnosti jednotlivých zvířat, čímž vzniká široká charakterová pestrost jednotlivých znamení.

rok BuvolaV průběhu staletí vznikla celá řada legend, vysvětlujících zařazení těchto zvířat do zodiaku i jejich vzájemné pořadí. Nejrozšířenější příběh tvrdí, že když nebeský Nefritový císař (v jiných verzích Buddha) pozval zvířata na poradu, přišlo jich pouze dvanáct. Ta se stala zástupci čínského zodiaku, každé z nich řídí záležitosti jednoho roku a to v pořadí, v jakém se dostavila na setkání. Chytrá myš se schovala za uši mocného buvola a těsně před cílem seskočila, takže dorazila na audienci jako první, proto celou řadu zahajuje.

Při vyhledávání vašeho znamení nezapomeňte, že čínský nový rok obvykle začíná v polovině února. Proto charakter lidí narozených na rozhraní jednotlivých znamení nemusí být přesně určen jenom charakteristikou jednoho roku.

 

BUVOL

(niou) je spojený s prvkem země a posvátnou žlutou barvou, která přivolává slávu a úspěch. Je pečlivý a přemýšlivý. Buvol je statný, tvrdě pracuje a odhodlaně čelí protivenstvím osudu. Je konzervativní, spolehlivý, vždy drží slovo, je schopný organizátor s logickým myšlením.

Často je též umíněný, zatvrzelý a pomalý v přijímání nových názorů. Nemá rád překvapení. Není extravagantní, má silný sklon k introverzi.

Jako partner je něžný, touží po lásce a podpoře.

Pro Číňany byl vždy symbolem jara, byl oceňován pro svou sílu a vytrvalost.

Nejvhodnější partner pro Buvola se narodil v roce hada, králíka, vepře nebo kohouta.


Zdroj: Ludmila Djemelová, LO – PAN, Praha
Sošku Buvola si můžete zakoupit na internetových stránkách Knižního klubu.


ZUZI

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !