Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční benefiční koncert Lenky Filipové

10. 12. 2008 | Kultura
Ten, kdo si nepřipouští předvánoční shon, nebo jej chce alespoň na chvíli zastavit, jistě uvítá pozvání na benefiční Vánoční recitál Lenky Filipové. Zpěvačka a kytaristka s charakteristickým hlasovým projevem zazpívá ve společnosti svých dvou hostů ve Smetanově síni Obecního domu v Praze v pátek 19. prosince od 19:30 hodin.

Benefiční koncerty k Vánocům neodmyslitelně patří, je to čas, kdy na své bližní myslíme více než jindy. Pro nás všechny je to ideální příležitost spojit příjemné s užitečným a pomoci tam, kde je pomoci třeba. Pořadatelé směrují benefici letošního koncertu Lenky Filipové na obecně prospěšnou společnost ESTETA, která je využije na podporu mladých umělců, kteří usilují o studium v zahraničí.
 
Lenka FilipováLenka Filipová samozřejmě nezůstane na pódiu sama, objeví se ve společnosti dvou mužů – Marek Linhart nechá v secesních prostorách Smetanovy síně rozeznít elektrické a akustické kytary, zvláštním hostem pak bude Sean Barry, který zde zahraje na irskou harfu, klávesové nástroje a akordeon. Třetím a rozhodně neméně významný hostem koncertu bude brněnský violoncellista Štěpán Švestka.
Během večera zazní skladby různých žánrů. Milovníky populární hudby potěší hity z Lenčina popového repertoáru, ale zkrátka nepřijdou ani příznivci klasiky. I jim má zpěvačka, která studovala na pražské konzervatoři a poté klasickou kytaru na Mezinárodní hudební akademii v Paříži, co nabídnout.

V rámci koncertu proběhne slavnostní křest nového koncertního DVD a CD „Lenka Filipová LIVE“. Nahrávku, která byla pořízena v Divadle Aréna v Bratislavě, vydává Universal Music, s.r.o. Posluchači zde najdou nejúspěšnější hity, keltské balady a nové české a francouzské písně. V originálním akustickém podání zazní „Za všechno může čas“, „Věnování“, „Mosty“, „Zamilovaná“ a mnoho dalších.

Lenka Filipová patří ke stálicím našeho hudebního nebe. Do jejího portfolia patří čtrnáct  alb, z toho čtyři představují interpretčinu hru na klasickou kytaru. Většina těchto alb získala ocenění jako zlatá nebo platinová. Její příznivci jistě znají dvojalbum The best of Lenka Filipová a nyní se mohou těšit na koncertní DVD. Lenčinu všestrannost doplňuje i autorství hudby. Zpěvačka a kytaristka vystupovala ve všech zemích Evropy, znají ji posluchači v Japonsku, USA a Kanadě. K oceněním patří Cena Grammy  z roku 1997 a dále Grand Prix z kytarového festivalu na Antilách.

Vánoční recitál Lenky Filipové v krásných prostorách Obecního domu a ve spojení s beneficí slibují příjemný zážitek, který naladí posluchače na sváteční strunu.

Více se dozvíte také na oficiálních webových stránkách Lenky Filipové.

Vstupenky je možné zakoupit v síti TicketPro, telefon: 234 704 234, e-mail: ticket@ticketpro.cz za 350,- Kč a 390,- Kč.


ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !