8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Sýrový dort se slanými a sladkými ořechy

fotka Kuchařská pohotovost - Sýrový dort se slanými a sladkými ořechy
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Sýrový dort se slanými a sladkými ořechy:

podle chuti a potřeba: toastový chléb  |  tvrdý sýr (plátky)  |  čerstvý termizovaný sýr  |  smetana  |  vlašské ořechy  |  barevné papriky  |  mletá sladká paprika  |  chilli papričky  |  pažitka, petrželka  |  pepř

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Sýrový dort se slanými a sladkými ořechy:

Nejprve vyšleháme čerstvý termizovaný sýr se smetanou a solí. Vzniklou hmotu rozdělíme na tři části a postupně dochutíme:
Do první přisypeme mletou sladkou papriku a najemno nakrájené barevné čerstvé papriky, do druhé nameleme pepř a přidáme nasekané ořechy. Poslední část krému obarvíme do zelena nasekanou pažitkou a petrželkou a pro dosažení ostřejší chuti přidáme nadrobno nakrájené zelené chilli papričky. Dno vymazané dortové formy vyložíme toastovým chlebem, přidáme vrstvu paprikového krému, poklademe plátkovým sýrem, který potřeme další tenkou vrstvou krému. Pokračujeme stejným způsobem, dokud nevystřídáme všechny tři barevné varianty. Dort můžeme podle vlastní chuti doplnit další vloženou vrstvou toastového chleba či obohatit plátky šunky. Poslední horní vrstvu vytvoříme z toastového chleba, dort překryjeme alobalem a dáme do lednice nejméně na 2 hodiny zaležet.
Mezitím si připravíme slané a karamelové ořechy na ozdobu. Navlhčené půlky ořechů posolíme, necháme oschnout a pak několik minut zapečeme v troubě. Další část půlek vlašských ořechů máčíme v karamelu a na olejem potřeném alobalu necháme oschnout. Ze zbylého karamelu můžeme pomocí vařečky tvarovat sladké spirály nebo paličky, které se budou na dortu skvěle vyjímat.
Po zaležení dort potřeme šlehačkou nebo zbytkem krému a po obvodu obalíme strouhanými ořechy (případně mletou papriku či plátky mandlí). Dozdobíme podle fantazie šlehačkou, připravenými půlkami slaných a karamelových ořechů. Další vhodnou ozdobou jsou i chilli papričky, mletý pepř, čerstvá pažitka a petrželka. A samozřejmě spirálky a paličky z karamelu (pokud ovšem budete tak šikovní jako Vladimír ;-)




Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Sýrový dort se slanými a sladkými ořechy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Sýrový dort se
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !