Použité suroviny receptu Grilované hovězí medové špízy:
120 ml světlé sójové omáčky
| 3 lžíce medu
| 2 lžíce citronové šťávy
| 2 stroužky česneku
| 750 g odleželého roštěnce
| dle chuti: sůl a pepř na dochucení
| dle potřeby: olej na potírání
Postup přípravy receptu Grilované hovězí medové špízy:
Nejprve si umícháme marinádu. Světlou soj. omáčku s medem, citronovou šťávou a česnekem. A do ní dáme hovězí maso očištěné a pokrájené asi na 2 centimetrové kostky. Promícháme dohromady a necháme asi 1 hodinu odležet. Občas promícháme. Rozehřejeme gril a mřížku potřeme olejem. Maso vsypeme do cedníku a nad misku necháme marinádu okapat, ale uchováme si ji. Maso osolíme, opepříme a napíchneme na jehly nebo předem namočené špejle. Když je gril rozehřáty do stadia žhnoucích uhlíků, grilujeme maso 8-10 minut z každé strany za občasného otáčení. Během grilování špízy potíráme zbylou marinádou. K hotovým špízům můžeme použít jakoukoli omáčku, buď sladkokyselou nebo ostřejší. Dobře to odpíchne medovou chuť masa.
Fotky receptu Grilované hovězí medové špízy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!