8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Jehněčí maso na černém pivu s bramborami a sladkým česnekem

fotka Kuchařská pohotovost - Jehněčí maso na černém pivu s bramborami a sladkým česnekem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Jehněčí maso na černém pivu s bramborami a sladkým česnekem :

600 g jehněčí kýty  | 250 g másla  | 100 g mrkve  | 100 g celeru  | 250 g cibule  | 5 stroužků česneku  | 1,5 l vývaru  | 1 černé pivo  |  chlebová střída, rozmarýn (tymián), sůl, pepř  | Na brambory se sladkým česnekem: brambory vařené ve slupce  |  česnek, máslo, sůl, pepř

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Jehněčí maso na černém pivu s bramborami a sladkým česnekem :

Na rozehřátém másle orestujeme nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a
až získá zlatavou barvu, přidáme prolisovaný česnek a rozmarýn. Potom zalijeme vývarem a přivedeme
k varu. Do vařícího základu přidáme očištěné, na kousky nakrájené jehněčí maso, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Přidáme-li maso do vroucího základu, zůstane šťavnaté. Poté přilejeme černé pivo a pod pokličkou necháme maso úplně změknout. Omáčku zahustíme nadrobno nakrájenou střídou chleba a asi 15 minut provaříme. Na závěr dosolíme a opepříme podle chuti.
Průběžně si můžeme připravit přílohu.
Oloupané stroužky česneku vložíme do horkého přepuštěného másla a necháme je podusit.
Na měsíčky nakrájené brambory, předem uvařené ve slupce, naskládáme na plech, osolíme, opepříme a přelijeme přepuštěným máslem i s celými stroužky česneku. Nakonec dáme do trouby zapéct do zlatova.
Maso servírujeme spolu s přílohou a ozdobíme pažitkou.


Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:


Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Jehněčí maso na černém pivu s bramborami a sladkým česnekem :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Jehněčí maso na
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !