8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Králičí stehna na hroznovém víně s pažitkovou kari rýží

fotka Kuchařská pohotovost - Králičí stehna na hroznovém víně s pažitkovou kari rýží
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Králičí stehna na hroznovém víně s pažitkovou kari rýží:

8 králičích stehen  | 300 g slaniny  | 300 g uzeného boku  | 2 cibule  | 500 g vinných hroznů  | 0,5 l bílého vína  | 0,5 l drůbežího vývaru  |  nové koření, celý pepř, bobkový list, rozmarýn, sůl  | na pažitkovou kari rýži:  | 500 g dlouhozrnné rýže  | 1 cibule  | 1 lžička kari koření  |  pažitka, sůl

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Králičí stehna na hroznovém víně s pažitkovou kari rýží:

Na rozehřáté slanině zlehka opečeme osolená prošpikovaná králičí stehna, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Potom je vyjmeme a ke slanině přidáme nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a bobkový list. Až cibule zezlátne, zalijeme ji kuřecím vývarem a bílým vínem, a vaříme tak dlouho, dokud se obsah nezredukuje asi na polovinu. Tento základ rozmixujeme, přidáme kuličky hroznového vína, opečená stehna, kousky uzeného bůčku, pár větviček rozmarýnu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi 50 minut. Až stehna změknou, na plechu je dopečeme dozlatova.
Mezitím si připravíme přílohu. Rýži důkladně propereme nejdřív ve studené, potom v teplé vodě. Na másle orestujeme cibulku, přidáme kari, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přisypeme propranou rýži, promícháme a pod pokličkou vaříme do měkka, nebo ji dáme na 10 minut do trouby a necháme v teple dojít. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku, podle chuti dosolíme a máme dokonalou přílohu.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:


Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Králičí stehna na hroznovém víně s pažitkovou kari rýží:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Králičí stehna na
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !