8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Punčový dort

fotka Kuchařská pohotovost - Punčový dort
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Punčový dort:

Na piškotové korpusy:  | 12 ks vajec  | 300 g krystalového cukru  | 400 g mouky  | Na náplně: rybízový džem  | 0,8 l vody  | 0,7 l cukru  | 3 g agaru  |  žlutá a červená potravinářská barva  | 4 citrony  |  marcipánové ozdoby

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Punčový dort:

Nejdříve si připravíme těsto na piškotové korpusy. Celá vejce spolu s cukrem vyšleháme ve šlehacím strojku. Do vyšlehaných vajec velmi zlehka ručně vmísíme prosátou mouku a ihned těsto vlijeme do připravené dortové formy na pečení. Vložíme do trouby a pečeme na cca 180°C podle výšky dortové formy. Upečený korpus lehce poprášíme moukou a ještě za tepla otočíme vzhůru dnem nahoru, a tak jej necháme vychladnout. Takto si připravíme alespoň dva korpusy.
Mezitím si ve vodě rozvaříme cukr, přidáme zálivku z agaru, rozmíchaného ve vlažné vodě, a necháme projít varem.
První piškotový korpus podélně rozkrojíme na dva pláty, jeden potřeme džemem a dáme na dno dortové formy.
Do dvou misek nalijeme rozvar z cukru a agaru, který nám mezitím trochu vychladl, jednu část obarvím potravinářskou barvou do žluta, druhou do červena. Obě i zbytek čirého rozvaru dochutíme citronovou šťávou a rumem.
Další korpus nakrájíme na silné plátky, které máčíme střídavě ve žluté a červené části rozvaru a vykládáme jimi formu tak, aby se uvnitř vytvořily barevné kroužky. Průběžně proléváme čirým zbytkem rozvaru, aby byl dort šťavnatý. Nakonec ho přiklopíme druhou polovinou korpusu, kterou stejně jako tu první potřeme džemem, naposledy přelijeme rozvarem, překryjeme fólií, pomocí talíře stlačíme a dáme minimálně na 3 hodiny zaležet do lednice.
Po zaležení přelijeme dort cukrovou nebo fondánovou polevou (tu zakoupíme ve specializované prodejně) a nazdobíme podle fantazie marcipánovými nebo čokoládovými tvary.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Punčový dort:

Kuchařská pohotovost - Punčový dort
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Punčový dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !