8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Tvarohové dortíky s malinami

fotka Kuchařská pohotovost - Tvarohové dortíky s malinami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Tvarohové dortíky s malinami:

Na kakaový korpus:  | 180 g cukru krystal  | 70 g hladké mouky  | 40 g hrubé mouky  | 180 g bílků  | 100 g žloutků  | 75 g oleje  | 50 g kvalitního tmavého kakaa  | Na náplň:  | 250 g měkkého tvarohu  | 20 g pudinkového prášku  | 125 ml mléka  | 50 g krystalového cukru  |  vanilkový cukr  |  limetová kůra, čerstvé maliny  | Na ozdobení: šlehačka, pražené plátky mandlí, maliny  |  lístky čerstvé máty nebo meduňky

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Tvarohové dortíky s malinami:

Postup přípravy kakaového korpusu (s tajnými radami přímo od šéfcukráře Vladimíra):
Nejprve z připravených vajec oddělením žloutků a bílků získáme požadované váhy. Bílky vyšleháme spolu s cukrem do tuhé pěny a to tak, že když otočíme kotlík s ušlehanými bílky dnem vzhůru, dobře vyšlehaná hmota nevypadne, ale zůstane uvnitř. U žloutků postupujeme podobně, ale u nich se nemusíme bát přešlehání. Obě vyšlehané hmoty spojíme tak, že žloutky nadlehčíme malou částí bílků a poté nadlehčené žloutky vmícháme do ostatních bílků. Tímto postupem se vyvarujeme sebemenšího poškození vyšlehané hmoty. Nyní vmísíme velice zlehka směs mouky a kakaa. Máme-li hmotu dobře promíchanou, vmícháme olej a celou směs mícháme tak dlouho, až se nám na povrchu začne lesknout. Tento postup nazýváme tzv. „utažením masy“ a speciálně u tohoto druhu korpusu nám zajistí nádherný lesk a nedrobivost korpusu, což oceníme při jeho krájení. Vzniklou hmotu vložíme do dortové formy, pečeme při 180°C zhruba asi 45 minut (záleží na výšce a šířce námi použité formy). Po upečení dort bude pevný a nádherně vonět po použitých surovinách. Správně upečený dort poznáme tak, že je-li vychladlý, přiložíme k němu ucho, dvěma prsty lehce zmáčkneme povrch a korpus nám musí zašumět asi jako když rozhrneme pěnu.

Přípravíme si tvarohovou náplň. Z pudinkového prášku, mléka a krystalového cukru uvaříme hustý krém, který zasypeme vanilkovým cukrem a dáme vychladit. Potom do něj přidáme tvaroh vyšlehaný s moučkovým cukrem, povoleným máslem a trochou strouhané limetové kůry. Obě hmoty smícháme v jednolitý krém. Z plátku kakaového korpusu vykrojíme kolečka, kterými vyložíme dna vymazaných formiček, do poloviny je zaplníme tvarohovým krémem, přidáme čerstvé maliny a ty překryjeme další vrstvou krému. Povrch opatrně zarovnáme a dáme alespoň na dvě hodiny vychladit.
Po vychlazení dortíky vyjmeme z formiček, po obvodu potřeme šlehačkou a obalíme plátky mendlí, nahoře zdobíme šlehačkou, malinami, lístkem máty nebo meduňky a případně i efektní karamelovou ozdobou, pokud ovšem budete tak šikovní jako Vladimír.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:


Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Tvarohové dortíky s malinami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Tvarohové dortíky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !