Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Víte, co v roce 2021 zaplatí diabetikům pojišťovna?

10. 02. 2021 | Finance
-Komerční sdělení-

Zatímco základní léčbu cukrovky 2. typu hradí pojišťovny, u dalších variant musí diabetici počítat s doplatkem. Léky a další pomůcky ale nejsou jedinými pojištěneckými výhodami. Stovky až tisíce můžete získat v rámci preventivních programů. Investice do zdraví se diabetikům tedy vrátí nejen v podobě nižšího rizika dalších zdravotních komplikací, včetně vážného průběhu covid-19.

Recept od lékaře neznamená automaticky nulový doplatek na léky a zdravotnické pomůcky. Pokud ale víte, jak požádat, vynaložené peníze se vám mohou částečně vrátit.

Jeden lék různá úhrada od pojišťovny


Léčbu diabetu 2. typu je možné rozdělit do 3 skupin podle toho, zda ji hradí pojišťovna plně, částečně, nebo vůbec. Jeden lék přitom může současně patřit do všech skupin. Důvodem jsou stanovené podmínky pro první, případně i opakované předepsání léku.

  Díky ochrannému limitu můžete od
  pojišťovny získat v případě, že na léčbu
  sami doplácíte, peníze částečně zpět.

  • U ochranného limitu nemusíte o nic žádat,
   pojišťovna vám pošle peníze automaticky.
   • Do 65 let se jedná o 5 000 Kč/rok, nad
   65 let o 1 000 Kč/rok a nad 70 let
   o 500 Kč/rok. O snížení limitu mohou
   požádat vybrané skupiny.
    • Pojišťovna do limitu započítává rozdíl mezi
   cenou přípravku v lékárně a stanovenou
   úhradou z veřejného zdravotního pojištění
   (ne doplatky v plné výši).
    • Peníze můžete očekávat za 60 dnů po
   uplynutí kalendářního čtvrtletí.

„Jako příklad léčby, kterou pojišťovna hradí u pacientů s cukrovkou 2. typu pouze v některých případech, můžeme uvést GLP-1 agonisty. Pojišťovna tuto léčbu plně hradí pacientům s obezitou 2. stupně a hůře kompenzovanou nemocí. Léčba totiž nejen že upravuje hladinu cukru v krvi, ale zároveň snižuje rizika kardiovaskulárních komplikací a poškození ledvin a podporuje snižování hmotnosti. Ochrana před srdečně-cévními onemocněními a potřeba snížit hmotnost se ale týkají většiny diabetiků 2. typu, proto je cílem diabetologů předepisovat tuto léčbu tak zvaně na pojišťovnu i pacientům s lepšími hodnotami,“ říká diabetolog prof. MUDr. Martin Haluzík, DrSc. z IKEM.


Pojišťovny platí i další zdravotnické pomůcky


Víte, co v roce 2021 zaplatí diabetikům pojišťovna?Aby mohla být cukrovka pod kontrolou, musí diabetici nejen užívat léky, ale také vědět, jakou mají hladinu cukru v krvi. Pojišťovny proto lidem s diabetem hradí proužky do glukometru, k testování moči a v případě, že je vhodný tak zvaný kontinuální monitoring glukózy, také senzor. Hrazené množství závisí na způsobu léčby

Nezapomeňte na peníze z preventivních programů


Protože prevence je vždy lepší než řešení následků, podporují pojišťovny zdravý životní styl a včasné odhalení zdravotních komplikací a přispívají v rámci preventivních programů. Požádat tak můžete o další příspěvky a čerpat celkem podporu v řádech tisíců. Řada pojišťoven má připravené speciální balíčky přímo pro diabetiky a jinak chronicky nemocné.

Plavání i jídelníček na míru


Příspěvky je také možné použít na proplacení pohybových aktivit, konzultace u obezitologa nebo nutriční terapeutky i na specializovaná vyšetření (například v podiatrickém centru).

U některých pojišťoven můžete požádat i o proplacení nákupu roušek, respirátorů a dezinfekce kvůli snížení rizika nákazy covid-19. Proč by lidé s diabetem neměli ochranu před covid-19 podceňovat se dočtete například na www.nebudkardiak.cz.

Víte, co v roce 2021 zaplatí diabetikům pojišťovna?
Zdroj foto: depositphotos


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
TřetíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak málo ?
Obrázek uživatelky
profil
Druhá Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zatím 2,docela bída
Obrázek uživatelky
profil
3Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles