8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vše o 3D technologii a filmu Cesta na měsíc 3D

24. 01. 2010 | Televizní tipy
V roce 1969 se tři kosmonauti odvážili tam, kde žádný člověk před nimi nebyl: na Měsíc. Nyní společnost nWave Pictures vytvořila animovaný celovečerní film, který diváky přenese zpět v čase k tomuto významnému historickému okamžiku. nWave vytvořila působivý trojrozměrný obraz, který diváky doslova učiní součástí příběhu.

3D technologie prošla razantním vývojem. nWave Pictures je jedním z největších producentů originálních 3D materiálů pro Imax kina. Cesta na Měsíc 3D je jejím prvním celovečerním animovaným filmem, který byl od prvního do posledního políčka navržený a vytvořený ve 3D a pouze pro trojrozměrnou projekci.

Cesta na měsíc 3DRežisér a spolu-zakladatel nWave Pictures Ben Stassen k tomu říká: „Věřím, že 3D kina se stanou hlavní součástí filmové zábavy. Ale ne každý námět se hodí pro 3D zpracování. Když jsme se rozhodli natočit celovečerní film ve 3D, téměř 2 roky jsme hledali příběh, který by byl pro náš záměr vhodný. Scénář Domonica Parise Cesta na Měsíc 3D byl skvělý jak obsahově, tak svou formou. Vytvořili jsme zábavné animované postavy zasazené do realistického prostředí. Když pracuji na 3D filmu, nechci plátno používat jako „okno“, ale jako neomezený prostor. Většina 3D filmů, které byly dosud uvedeny, používá plátno jako okno. Filmaři tvoří perspektivu, která se odehrává jakoby za oknem. Když však eliminujete efekt okna, vytvoříte trojrozměrný prostor, do kterého můžete diváky přenést.“


Cesta na Měsíc 3D nepoužívá zobrazení z klasické perspektivy, na kterou jsou lidé zvyklí. Používá „macro vision“, díky které vidíte věci a svět z muší perspektivy. Pro mouchy jsou věci v našem prostředí gigantické. Když moucha přistane v šálku s kávou, je to pro ni jako velký plavecký bazén, vlasy na hlavě člověka jsou pro ni hustým lesem.

Cesta na měsíc 3DCesta na Měsíc 3D kombinuje vyprávění o misi Apolla 11 se zábavou – prostřednictvím třech muších uličníků, kteří se vydávají na neuvěřitelné vesmírné dobrodružství. Díky 3D technologii se i diváci stávají součástí historické mise.

Podívejte se také na ukázku z filmu Cesta na měsíc 3D: ZDE
(28 MB)

Čtěte také další článek o filmu Cesta na měsíc 3D + další fotografie:
Trojrozměrný zážitek Cesta na měsíc 3D

Více se dozvíte také na oficiálních webových stránkách Cesta na měsíc 3D





ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vše o 3D technologii a filmu Cesta na měsíc 3D:

Vše o 3D technologii a filmu Cesta na měsíc 3D
Vše o 3D technologii a filmu Cesta na měsíc 3D
Vše o 3D technologii a filmu Cesta na měsíc 3D
Vše o 3D technologii a filmu Cesta na měsíc 3D
Vše o 3D technologii a filmu Cesta na měsíc 3D
Vše o 3D technologii a filmu Cesta na měsíc 3D
Vše o 3D technologii a filmu Cesta na měsíc 3D
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík doporučuji, je to moc pěkný zážitek
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík už mám obědnané vstupenky na sobotu do Olomouce, moc se těšíme a děkujeme za tip. Viděl jsem 3D ukázku v dinoparku a je to supr zážitek. Bolcari dají se stáhnout i ukázky na netu nebo půjčit filmi v půjčovně a zakoupit i brýle, ale to není ono na 3D jedeme do kina poprvé, tak se nemůžu dočkat soboty.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ešte som na 3D filme nebola ale na tento sa s priateľom chystáme, dúfam že nám to vyjde Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles