Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výstava České korunovační klenoty na dosah

29. 09. 2016 | Kultura
V podzimním období se ve Společenském sále Alžbětiných lázní v Karlových Varech (Smetanovy sady 1145/1) uskuteční výstava k 700. výročí narození Karla IV. „České korunovační klenoty“ – mistrovské repliky nejhodnotnějšího českého pokladu na dosah a bez mnohahodinových front.
Exponáty ve speciální vitríně doplní zajímavosti a perličky z jejich mnohasetleté historie opředené různými legendami. Období vzniku klenotů přiblíží rozšířený koncept výstavy zaměřený na jednu z nejdůležitějších postav české i evropské historie – Karla IV.

Kromě samotných mistrovských replik klenotů představíme i mnoho dalších tematických exponátů připomínajících období vlády Karla IV. – např. kopie středověkých zbraní, volné repliky oděvů a obuvi nebo 3D modely. Expozici doplní interaktivní prvky pro nejmenší návštěvníky.

Výstava České korunovační klenoty na dosahAutorem znamenitých replik korunovačních klenotů je jeden z nejlepších českých a evropských zlatníků, legenda mezi šperkaři – Jiří Urban, který realizoval šperky např. pro anglickou královnu Alžbětu II., pro papeže Jana Pavla II. nebo repliku císařské koruny Svaté říše římské. Na mnohasethodinové realizaci zlatnických prací se podíleli také špičkoví slovenští šperkaři – manželé Cepkovi. Detaily postupů výroby zachycuje doprovodné video.

Výstava se koná ve spolupráci s městem Karlovy Vary a s Alžbětinými lázněmi a. s. Karlovy Vary jsou jednou ze šesti zastávek putování této výstavy v jubilejním roce a prvním místem v Karlovarském kraji kam výstava zavítá.

Vstup na výstavu je z recepce Alžbětiných lázní – do 1. patra budovy. Organizované skupiny nad 10 osob je třeba ohlásit telefonicky. Pro skupiny nad 20 os. je možné objednat komentovanou prohlídku (2x denně - před otevírací a zavírací dobou). Příplatek činí 10 Kč/os. v čj, a 20 Kč/os. v nj.

Alžbětiny lázně – Společenský sál – Karlovy Vary
16. 9. – 30. 10. 2016, denně kromě pondělí 9.30 – 17.00 hodin – poslední vstup v 16.30 hodin

Výše vstupného: 50 Kč – děti, 60 Kč – studenti SŠ, 75 Kč – studenti VŠ a senioři, 100 Kč – dospělí



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výstava České korunovační klenoty na dosah:

Výstava České korunovační klenoty na dosah
Výstava České korunovační klenoty na dosah
Výstava České korunovační klenoty na dosah
Výstava České korunovační klenoty na dosah
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles