Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výstava Československá NEJ

5. 03. 2022 | Výstavy
Výstava Československá NEJ zábavnou formou představí to nejlepší, co bylo a je u nás a na Slovensku k vidění, zažití, ale i ochutnání. Celou výstavou vás provedou Igráčci, kteří přiblíží naše prvenství a další rázovitá specifika. Výstava je určená jak pro poučení dětí, tak i k zavzpomínání a pobavení dospělých. Doplňkem hlavní expozice je legendární stavebnice SEVA, kterou mladý a nadšený inženýr Petr Šimr sestavil do modelů lidské kostry, Napoleona, exotických zvířat, dopravních prostředků a dalších nápaditých exponátů.

Pokud jste pochybovali, že nemáme světu co nabídnout, výstava Československá NEJ vás přesvědčí o opaku. Nemáme sice moře, velehory, ani nejsme součástí G7, ale existují jiné věci, na které můžeme být právem hrdí. Náš středoevropský prostor má nejen zajímavou historii, ale i výjimečné vynálezy, specifické zvyky a významné osobnosti! Jen to rozdělení Československa v roce 1993 nás mrzí, ale na to na výstavě nebudeme brát příliš zřetel. Záměrná kombinace Česka a Slovenska odkazuje nejenom k společné minulosti, ale především k vzájemným sympatiím.

V rámci bývalého soustátí se dá najít mnohé, čím vynikáme nad ostatní země Evropy či světa. Přibližně 100 prvenství a dalších specifik, která dobyla svět a je potřeba (si) je – zejména mladším generacím – připomínat. Ať už se jedná o významné osobnosti, architekturu, módu, sport nebo třeba o objevy, vynálezy či gastronomii.

„Chceme vypíchnout témata, která jsou již částečně zapomenutá, upozaděná a nebo naopak považovaná za zcela běžná. Neobvyklým mixem exponátů a nápaditou instalací chceme návštěvníka inspirovat a motivovat k objevování nejen lokálních specifik“, uvádí spoluautor výstavy a vedoucí produkce letohrádku Mgr. Petr Lukas.

Československá NEJ
A na jaké zajímavé exponáty se můžete těšit kromě Igráčků?
Na sklo a porcelán, Spejbla a Hurvínka, unikátní prostorové pohlednice a panaskopické knihy, lidovou tvořivost, Baťovy dřeváky, historické klobouky TONAK, šaty ze silonu, bižuterii, dětské hry a hračky, papírové modely, prvního zahradního trpaslíka, dobové reklamy, kostkový cukr jako český vynález a mnoho dalšího.


VÝSTAVA ČESKOSLOVENSKÁ NEJ


19. 2. - 1. 5. 2022

Letohrádek Mitrovských v Brně





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výstava Československá NEJ:

Výstava Československá NEJ
Výstava Československá NEJ
Výstava Československá NEJ
Výstava Československá NEJ
Výstava Československá NEJ
Výstava Československá NEJ
Výstava Československá NEJ
Výstava Československá NEJ
Výstava Československá NEJ
Výstava Československá NEJ
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bezva nápad! Škoda, že výstava nepotrvá déle, ráda bych ji navštívila.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles