Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vytřiďte si šatník a připravte se na oblíbené roční období

5. 05. 2023 | Trendy
Udělat si pořádek v šatníku, vytřídit ho a nachystat se na nové roční období se může zdát jako až heroický čin. Nevěste ale hlavu, přinášíme vám 5 jednoduchých tipů, s jejichž pomocí „detox“ šatníku hravě zvládnete.

Máte pocit, že vaše skříň praská ve švech a nemůžete v ní nic najít? Každé ráno si lámete hlavu, co si vzít na sebe, a přesto, že skříň je přeplněná, tak vlastně nemáte, co na sebe? Pak je toto ten ideální čas na čistku šatníku. Neděste se, nejedná se o nic jiného, než že si proberete všechny věci ve skříni a s čistou hlavou zhodnotíte, jestli do něj ještě patří, nebo zda již nastal čas pro změnu.

1. Dobrá nálada!


Na třídění šatníku si najděte dostatek času, počítejte, že může zabrat klidně i více hodin, záleží na jeho velikosti. Co je ze všeho nejdůležitější je psychická příprava a nálada. Když totiž nebudete mít svůj den, buď nevytřídíte vůbec nic, nebo naopak vyhodíte úplně všechno.

2. Pozorujte


Když nastane ten správný čas, doma máte klid a nikam nespěcháte, otevřete skříň a chvíli ji pozorujte. Pokud máte oblečení na místech, na která nevidíte, je pravděpodobné, že už ani nevíte, že jej tam máte. A právě takové kousky jsou těmi prvními, které by měly jít pryč. Aby pro vás každodenní oblékání bylo co nejjednodušší, je totiž potřeba mít vše na očích, a ideálně na jednom místě.

3. Zkoušet, zkoušet a zkoušet!


Když máte pryč věci, o kterých už jste ani nevěděli, že jste si je koupili, přichází na řadu ta hlavní část šatníku. Tady to bude úkol i pro vaši fyzičku, všechny věci ve skříni je totiž potřeba si vyzkoušet. Důležité je to nejenom kvůli tomu, abyste zjistili, zda velikost stále odpovídá a dobře sedí, ale také proto, abyste zjistili, jak se v nich cítíte. V tomto případě je největším pomocníkem velké zrcadlo, ve kterém uvidíte celou svou postavu. V každém kousku se prohlédněte a uvědomte si, kdy jste ho naposledy měli na sobě, jestli jej máte s čím kombinovat, zda zapadá do vašeho stylu a proč jste si ho vlastně koupili.

4. Nechat, prodat nebo darovat, vyhodit


Postupně budete tvořit tři kupy. Věci, které si necháváte, ty vyřazené, které ale můžete ještě prodat nebo darovat a poslední – věci, které už jsou na odpis.
Do skupiny prodat/darovat patří takové kousky, které jsou stále nositelné, ale není to váš styl, necítíte s v nich dobře, nemáte je s čím kombinovat, a proto je nenosíte, nebo vám nesedí velikostně. Takové oblečení ale určitě udělá radost někomu jinému. Kromě prodeje můžete udělat i dobrý skutek a využít kontejnery na textil.

Věci na vyhození jsou takové, které jsou opravdu zničené a nelze je nijak dál využít. Může to být například seprané nebo špinavé oblečení, které už nejde vyprat, nebo otrhané či jinak poničené kousky, které už není možné spravit.

A zbývá nám tu ještě oblečení, které v šatníku zůstává! Tedy takové, které dobře sedí, cítíte se v něm skvěle a je kombinovatelné se zbytkem věcí. Prostě kousky, které už na dálku křičí vaše jméno!

5. Zpátky do skříně


Vytříděné věci srovnejte zpátky do skříně podle typu oblečení a dle barvy. Pokud máte prostor, snažte se věci pověsit, ať o nich máte co největší přehled. Pozor ale na svetry! Ty je ideální skladovat složené naležato. Na ramínku se totiž svetr prověsí a ztratí svůj tvar.

TIP: Takový detox je dobré dělat před každou sezónou, tedy jeden na jaro a léto a druhý na podzim a zimu. Je přirozené, že se vám šatník v těchto obdobích mění, takže až budete uklízet zimní kabáty a bundy a do předních řad skříně přijdou jarní šaty a sáčka, vezměte to z gruntu a projděte kousek po kousku. Ve skříni si vytříděním vytvoříte potřebný prostor, budete mít vše na očích a uvidíte, že ranní výběr outfitu bude jednodušší a rychlejší.


Zdroj, foto: Metropole Zličín


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !