Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.07. 2024
Dnes má svátek Věroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zahradník po ruce - 19. 5. 2024

19. 05. 2024 | Televizní tipy
K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!

Symbióza – aneb způsob, jak si chytře usnadnit pěstování, a zároveň tím zlepšit kvalitu života nejen našim rostlinám. V dnešním díle se proto budeme věnovat tomu, jak snadno může fungovat v zahradě i na balkóně. Ukážeme, jak si s její pomocí zvětšit a zpestřit sklizeň, abychom se mohli z úrody těšit jednou tolik. Zasejeme okurky a postavíme jednoduchou dřevěnou konstrukci, s níž snadno zkrotíme okurkové liány. 

Zahradník po ruce - 19. 5. 2024Dozvíme se, které rostliny se k okurce do sadby hodí nejlépe. Naučíme se, jak při výběru vhodných rostlin pracovat s jejich různou vegetační dobou, aby si rostliny při růstu vzájemně nepřekážely. Vysvětlíme si, jak co nejlépe využít volný prostor kolem stromů. Tomáš Trejbal nás tentokrát zasvětí do světa guildů a prozradí nám, jak si keře, stromy, květiny a bylinky při společné výsadbě navzájem pomáhají. 

V poradně nám Zahradník po ruce odpoví na dotazy ohledně zavlažovacích systémů ovocných stromů, poradí, jaké kůly při sadbě mladých stromků použít, a dá nám tipy, s čím pěstovat hlávkové saláty. Na jedlém balkonu Tomáš Trejbal zasadí společně rajčata, bylinky i květiny tak, aby se doplňovaly nejen v květináči, ale i ve vaší kuchyni. V neposlední řadě společně navštívíme přírodní zahradu, kde nám majitelka Zuzka ukáže, jak krásně a efektivně v guildech spolu dokážou růst stromy a bylinky.

Nový pořad Zahradník po ruce můžete sledovat
v neděli 19. 5. 2024 2024 ve 13.25 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zahradník po ruce - 19. 5. 2024:

Zahradník po ruce - 19. 5. 2024
Zahradník po ruce - 19. 5. 2024
Zahradník po ruce - 19. 5. 2024
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
..
Rajče s bazalkou . . .
Prima nápad.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles