K pěstování nepotřebujeme velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale také jedlý! Vypěstujme si suroviny bez chemie, rozšiřme svůj životní prostor o kus zdravé přírody! Praktické rady zkušeného tvůrce přírodních zahrad Tomáše Trejbala, zahradníka, který je nám vždy po ruce. Směle do toho!
Uzavřeme kruh a ukážeme další krok k soběstačnému pěstování – sklízení vlastních semínek pro výsev v dalších letech. Změříme se na měsíček, dýně, papriky, slunečnice, mrkev, brokolici i rajčata. Poslední jmenovaná zbavíme semínek a zbytek plodů zpracujeme v kuchyni do vynikající domácí passaty – italské rajčatové omáčky.
Na návštěvě na Šumavě se podíváme na zásady sběru rostlin ve volné přírodě. Samozřejmě se vrátíme i na balkon, kde tentokrát budeme tvořit přirozený stín – vysadíme zakrslý fíkovník a morušovník. Tomáš Trejbal odpoví na dotazy diváků ohledně udržení aktivního kompostu na podzim a v zimě, posledního podzimního hnojení v zahradě i sázení vinné révy.