Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zázračné léky přírody - Jarmila Mandžuková

29. 03. 2010 | Knižní tipy

Název knihy: Zázračné léky přírody
Autor: Jarmila Mandžuková
Nakladatelství: START
Rok vydání: 2008
Vazba s přebalem
Počet stran: 200 str.
Formát: 215 x 150 mm
Cena: 219 Kč


V knize Zázračné léky přírody najdete to nejlepší z přírodního léčitelství, objevíte zázračnou sílu rostlin a některých potravin, odhalíte dobou ověřené léčebné postupy a jednoduché návody na to, jak si pomoci, pokud onemocníte. Dozvíte se, jaký přírodní superlék, tedy jaká léčivá bylinka je vhodná na vaši nemoc nebo zdravotní problém a celou řadu dalších informací a léčivých „fíglů“. Jde o velmi cenné informace a rady na cestě za znovunabytím ztraceného zdraví, probuzením vitality a šťastným životem.


Ukázka z knihy


Jak na jarní únavu


knihaJe to tak trochu paradox - všechno kolem nás kvete a zelená se, ale člověk se cítí unavený, těžkopádný či ospalý. Naši předkové prováděli s příchodem jara zdravotně preventivní očistné kůry, protože cítili a věděli, že po zimě je třeba zbavit tělo různých usazenin a škodlivin, kterým říkali „zkažené šťávy“.  Po těchto kůrách se vždy cítili jako znovuzrození. Kdo je nejvíce ohrožen jarní únavou? Jarní únava je důsledkem uplynulých zimních měsíců - málo slunce, méně pohybu na čerstvém vzduchu a snížený příjem vitaminů a minerálů (nedostatek čerstvých potravin). Odhaduje se, že jarní únava postihuje každé jaro přechodně až tři čtvrtiny populace.


Přírodní superlék


Obyčejná kopřiva má již od starověku svoje místo v léčitelství a lékařství. Například básník Horatius ji doporučoval na prodloužení věku těmito slovy: "Budeš-li se uprostřed hojných jídel živit střídmě bylinami a kopřivou, budeš déle živ". Kopřivový čaj se s oblibou pije na jaře k pročištění celého organismu a podporu krvetvorby.


Co vám ještě pomůže…


… další poklady přírody
- Nejvíce vitaminu C je v plodech šípků, které jsou jedním z našich nejbohatších přírodních zdrojů.


- Jarní posilující a čistící nápoj snadno připravíte z kopřivy a listů pampelišky: několik  snítek mladých kopřiv a několik lístků mladých pampelišek rozmixujte s 300 ml vody a nechte asi hodinu louhovat. Přeceďte a vypijte. Po zimním období to je skvělé jarní osvěžení.


- Zkuste v jarních měsících vyměnit ranní šálek kávy za bylinkový čaj připravený z jedné z následujících bylinek - jitrocele, řebříčku, kořene a nati pampelišky, břízy, řepíku, pelyňku, jablečníku či brutnáku.


- Náš známý léčitel Josef A. Zentrich doporučuje jarní bylinkový čaj: tři lžíce směsi ze stejných dílů ostružiníku, maliníku, černého rybízu, lesního jahodníku a kopřivy zalijte 750 ml studené vody a pod pokličkou nechte louhovat do rána. Ráno nechte přejít několikavteřinovým varem, poté ještě 5-10 minut louhujte a sceďte do termosky. Nalačno vypijte asi 250 ml čaje a zbytek po doušcích během dne.


… a co najdete v kuchyni


- Konzumace červené řepy je oblíbená zejména ve východní Evropě. Povzbuzuje činnost jater a střev a zlepšuje vylučování toxinů a odpadních látek. Šťávu z červené řepy podávejte v kombinaci s mrkvovou či jablečnou šťávou nebo ji řeďte vodou v poměru 1:1.


- Citronová šťáva užívaná ve vodě každé ráno půl hodiny před snídaní je výborným pročišťujícím a vitalizujícím prostředkem. Posiluje játra, důležitý detoxikační orgán a odstraňuje zácpu.


- Ovocné a zeleninové šťávy jsou ideálními posilujícími a detoxikačními prostředky, které mají přirozený čistící a zásaditý efekt. Vezmete-li si je místo jídla, dopřejete svým vnitřnostem velmi blahodárný oddych, přičemž zároveň dodáte organismu živiny a energii z přírodních zdrojů. Doporučuje se pít alespoň jeden den v měsíci čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Organismus se tak zbaví toxinů a ozdraví naše tělo i duši.


- I obyčejný med nám prospěje – třikrát denně pomalu slízejte lžíci medu, medem můžeme osladit i výše uvedené bylinkové čaje.
- Melasa – „černý zázrak“ má řadu pozitivních účinků na organismus. Obsahuje vyrovnaný poměr důležitých prvků, které celkově zlepšují kondici organismu a psychický stav


Knihu Zázračné léky přírody je možné koupit v knihkupectví nebo na stránkách www.nakladatelstvi-start.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
bylinkam...zelenou.Pouzivam je dost casto-temer denne
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles