Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.05. 2024
Dnes má svátek Jana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do pořádku - 9.6. 2023

9. 06. 2023 | Televizní tipy
Proměna domovů, jaká tu ještě nebyla. Průměrná rodina má doma kolem šedesáti tisíc předmětů, většinu z nich ale používá výjimečně nebo vůbec. Experti na pořádek to vezmou zgruntu. Nechají vám všechny věci vynést před dům, roztřídí je a zorganizují znovu tak, aby se všem obyvatelům domácnosti lépe bydlelo a dýchalo. Pořádek v domě totiž znamená i pořádek v duši. Pořadem provází ostřílená moderátorka Adéla Gondíková. Dívejte se na Primě už v pátek 9. června ve 22.05.

České domácnosti trápí nepořádek a chaos. Důvodem je přebytek věcí, které komplikují život a překáží rodinné pohodě. Někdo se za nepořádek v domácnosti stydí, někdo si kvůli tomu doma nepřipadá doma, další může přemýšlet nad změnou, ale neví, kde a jak začít. „Vlastníme spoustu věcí, některé pro radost, jiné nám snižují kvalitu života. A s těmi je třeba něco udělat,“ vysvětluje moderátorka pořadu Adéla Gondíková.

Do pořádku - 9.6. 2023Petr Konupčík pracuje jako střelmistr v kamenolomu. Markéta Konupčíková je klinická biochemička, ale v současnosti se živí jako health and wellness koučka a lektorka osobního rozvoje. Mají syna Filipa (11), který hraje na klarinet, klavír, a navíc trénuje bojové sporty, a mladší dceru Lindu. Byt Konupčíkových je krásný a nepotřebuje žádné jiné proměny než pořádnou reorganizaci. Rodinu trápí výrazný přebytek věcí a nedokážou se s ním poprat bez cizí pomoci. Pan Konupčík nejraději tráví čas se svým „týmem“ – se svou rodinou, a nechce, aby špatná organizace domu/nepořádek/přebytek věcí jim braly společný čas. V rodině obecně mají perfektní vztahy, často a aktivně tráví společný čas (výlety, sport, hry).

Paní Konupčíkovou hodně poznamenala nemoc, během které byl její život vážně ohrožen. Údajně kvůli velkému přetížení měla zánět mozku a částečnou ztrátu paměti. Založila vlastní byznys – kurzy osobního rozvoje. Uvědomila si však, že sama rovněž potřebuje radu a pomoc odborníků – není spokojená se stavem vlastní domácnosti. Vadí jí především přebytek věcí a nedostatek času je chytře zorganizovat. Životní filozofie je přitom to, že nechce zbytečně ztrácet čas řešením „materiálních“ problémů. Chce žít v hezké domácnosti a stávající problémy efektivně vyřešit s pomocí odborníků. Jak o ní s respektem tvrdí manžel: „Moje žena je palice a nikdy nic nevzdává.“

Pro začátek najde organizátorka Bára v domě Konupčíkových tzv. bordelšuplík. „Mají ho doma všichni, a i ten bordelšuplík ale může být zorganizovaný,“ podotýká. Kromě toho bude odhaleno mnoho zákoutí pro úklid a také nekonečné množství drobností, které rodině už neslouží. Takže je třeba najít sílu na to se jich zbavit. Kde je další problém? V dětském pokoji. Je to malý prostor, jsou tam přitom dvě postele, hračky, knížky, a hlavně hodně lega. Podle Markéty je to i tím, že se děti moc neumí loučit se starými hračkami.

Syn Filip sám uznává, že se sestrou mají přebytek hraček, a připouští, že by se mohli zbavit nějakých starších plyšáků. Co děti v pokoji nemají rády? Tvrdí, že nepořádek. Tak s ním pojďme něco udělat. Co děti na rodiče během příprav prozradí? Třeba to, že maminka je víc nepořádná než tatínek. „Mamka si občas něco odloží, zapomene to tam, to taťka nedělá,“ prozradí malý Filip, jak to doma funguje. Petr má v domě k dispozici vlastní pracovnu, k úklidu a reorganizaci které se už ale léta nemůže dostat. „Je to moje království,“ přiznává Petr. „Máme tu dokumenty, přístroje do práce…“ Komora je další problémová zóna – stalo se z ní odkladiště na domácí potřeby. Takže i zde se Bára vyřádí. Stejně tak ložnice nabízí mnoho možností pro úklid. Skříně jsou plné, přetékají věcmi, ve kterých se nikdo nevyzná… Tým Adély jim pomůže.

Lifehack: Myčce ulevíte, když vyčistíte filtr a necháte ji projít nejdelším programem na co nejvyšší teplotu a dovnitř nasypete kyselinu citronovou.

Během jednoho dílu tvůrci diváky seznámí s rodinou i odborníky – tedy experty na opravy, domácí práce, úklid i organizaci, všechny věci budou vyklizeny, roztříděny a darovány, bez milosti vyhozeny, případně ponechány. Experti zároveň pracují na tom, aby se rodina vrátila do lepšího bydlení. Na konci každého dílu se tak doopravdy stane. Reality show s prvky psychologického rozboru, přestavby a spousty tipů pro diváka je tady. Dívejte se na to, jak si svůj život uspořádají jiní, a přemýšlejte. Kolik úprav potřebujete pro pohodlnější bydlení vy?

Dívejte se na Primě už v pátek 9. 9. 2023 ve 22.05.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !