Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zlaté náramky na ruku

26. 01. 2022 | Trendy
-Komerční sdělení-

Snad každý si přeje, aby si jeho zlaté šperky zachovali dobrou kondici a lesk po dlouhou dobu. Je tedy nutné, dobře rozmýšlet již při koupi nového náramku, jak s ním bude zacházeno a pro jakou příležitost je určen.

Komu bude náramek dělat radost?


Muži si příliš nepotrpí na zdobné prvky a dávají přednost jednoduchým a hlavně funkčním šperkům. Obvykle neradi rozdělují šperky pro každý den a jiné pro občasné nošení. Dámy to z drtivé většiny vnímají rozdílně, což je v naprostém pořádku.

zlatý náramek Pánský zlatý náramek je vyráběn v masivním provedení a s vysokou pevností. Muži tak své zlaté náramky nemusí odkládat na spaní či sport a mohou je nosit každý den. Délka pánského náramku se odvíjí od tloušťky zápěstí a pohybuje se od 20 cm do 24 cm. Ve většině případů jsou pánské náramky opatřeny karabinovým zapínáním.

Ženy už rozlišují, zda si vyberou na spol. akci náramek z bílého zlata osazený drahými kameny a nebo stříbrný pevný náramek do práce. Určité šperky jsou vhodné jen pro občasné užívání. Výrazně to také platí pro duté náramky, které jsou náchylné na mechanické poškození.
Jelikož jsou dámské náramky o poznání jemnější, zapínání bývá na pérový kroužek nebo na karabinu. Nejčastější délka dámského náramku je 18-20 cm. Velkou výhodu mají náramky s prodlužovacím řetízkem. Šperk tak získá variabilní délku v rozmezí pár centimetrů.

zlatý náramek

Jak se o náramek starat?


Častá potíž je mechanické poškození šperku, ke kterému může dojít. Při koupi náramku vybírejte odpovídající délku vašemu zápěstí. Příliš dlouhý náramek zachytne za jakýkoliv výčnělek či oblečení a může tak dojít k poškození. Nemůžete-li si náramek vyzkoušet, doporučujeme krejčovský metr nebo provázek.

Každý šperk potřebuje dobré zacházení, aby neztratil svou krásu a správné fungování. Na mechanické poškození se totiž ve většině případů záruka nevztahuje. Proto doporučujeme náramky sundat například při sportu, práci na zahradě nebo koupání v bazénu. Přetržení poté nemusí být jedinou vadou na kráse. Kosmetika, zašpinění, ale i agresivní pot mohou narušit povrch šperku.
náramky

Vše se dá napravit


Každodenní užívání však má své následky jako např. poškrábání či výše uvedená změna povrchu. Nejlepší je nechat šperk odborně vyleštit u zlatníka. Pasty na čištění zlata z drogerie nejsou tak účinné, a navíc povrch šperku naleptávají. K černání tak dochází mnohem častěji.

Lidé s aktivním životem či náročnou prací ruce zatěžují celkem často. Proto patří náramky a prsteny k nejrychleji opotřebovaným šperkům vůbec. Šikovný zlatník s vlastní dílnou dokáže přetržený náramek nejen opravit, ale i vyleštit na speciální leštičce. Díky tomu bude váš starý zlatý náramek opět vypadat, jako při jeho koupi.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !