Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ztracený svět v PODZEMÍ láme prodejní rekordy a mluví se o novém Potterovi

8. 04. 2008 | Knižní tipy
Autoři: Roderick Gordon, Brian Williams
Vydal: Fragment
Rok vydání: 2008
Počet stran: 344 str.
Cena: 351 Kč
Formát: 152 x 228  mm
Věk: 11+

Nakladatelství Fragment vydalo 12. března 2008 prvotinu dvou britských autorů, Rodericka Gordona a Briana Williamse, Ztracený svět v PODZEMÍ.

Vydejte se na dobrodružnou cestu do tajemného PODZEMÍ.
Čtrnáctiletý Will  žije se svou rodinou v Londýně a spolu s otcem sdílí vášeň pro archeologické výkopy a pátrání po zmizelém světě pod zemí.
Když Willův otec při objevování podzemních chodeb náhle zmizí, rozhodne se ho Will se svým kamarádem Chesterem najít. Ve sklepě jejich rodinného domu objeví tajnou chodbu a brzy se ocitnou hluboko pod zemí, kde se skrývá temné a děsivé tajemství. Tam, kde by to nikdo nečekal, existuje utajený svět, kde žijí lidé pod krutou nadvládou. Will s Chesterem jsou zatčeni a uvězněni a čeká je vyhoštění do Hlubin, odkud se ještě nikdo nikdy nevrátil. Podaří se jim uniknout zpět na Povrch? Jaká další tajemství se skrývají v PODZEMÍ?
Nenechte si ujít světový bestseller, který zná již celý svět!

Ztracený svět v PODZEMÍRoderick Gordon a Brian Williams jsou jména, která zná již celý svět. Ale v létě 2007 tomu tak ještě nebylo.

Na sklonku roku 2003 se Gordonovi při kopání na zahradě jeho starého venkovského domu zrodila v hlavě myšlenka na knihu o mladém nadšenci do archeologie, který objeví život v podzemí. Jeho soused ho totiž upozornil na fakt, že pod domem by se mohl nacházet tunel, který spojuje jeho dům s městským kostelem. Nápad na knihu byl na světě a s podporou manželky a nápady kamaráda Williamse byl příběh o čtrnáctiletém Willovi z Londýna na světě.

Knihu si autoři nejdříve vydali sami na vlastní náklady pod názvem Highfield Mole. Poskytli ji místnímu knihkupectví, které knihu za měsíc vyprodalo. Pak ji objevil Barry Cunningham, nakladatel a objevitel Harryho Pottera.

„Po přečtení několika stránek Ztraceného světa v PODZEMÍ jsem měl úplně to samé chvění, jako po přečtení pár stránek Harryho Pottera,“
říká Cunningham a jeho slovům důvěřuje více než 37 nakladatelů po celém světě, kteří koupili práva na vydání Ztraceného světa v PODZEMÍ (v originále TUNNELS). V červenci 2007 knihu vydal a po několika měsících se prodalo přes 130 tisíc výtisků!

V lednu 2008 se kniha dostává na americký trh a po měsíci na trhu se objevuje na žebříčku bestsellerů v prestižním deníku New York Times.

Britští fanoušci podzemního světa se dočkají dalšího pokračování (zatím) plánované trilogie již v červnu 2008 pod názvem Deeper a nakladatelství Fragment půjde v jejich stopách v září 2008.

Autoři zvolili velmi lehký jazyk, stravitelný dětmi i dospělými. Jejich vyprávění je realistické a čtenáři se tak sblíží s Willem a jeho rodinou na prvních stránkách knihy.

Zahraniční tisk přirovnává Ztracený svět v PODZEMÍ k Harrymu Potterovi, ke kterému se autoři nehlásí, ale svým přáním vrátit děti ke čtení a navázat tak na úspěch J. K Rowlingové se netají.

„Nakladatel, který objevil Rowlingovou, věří, že našel nového Harryho Pottera. Tentokrát je to archeolog.“
Agentura Reuters


Každá kniha obsahuje bonus – visačku na kliku se zábavným textem: NERUŠIT, JSEM V PODZEMÍ!


Zdroj: FRAGMENT

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
DÍKY ZATIPSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Díky za každou knihu,která přiměje hlavně děti číst.Vím od známých učitelek,jak se zhoršila u dětí schopnost utvořit souvislou větu a jak špatnou slovní zásobu mají.U počítačů tuto schopnost nezískají.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles