Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do Rakouska nejen za gravelem

9. 09. 2023 | Cykloturistika
Jízda na gravelu je současný fenomén. Spojení rychlosti silničního kola a možnosti jezdit v lehčím terénu představuje úplně nové možnosti. Za posledních pár let se jízda na gravelu stala nejen trendem mezi cyklisty a dobrodruhy, ale i způsobem života pro ty, kteří hledají nové způsoby, jak spojit rychlost, adrenalin a objevování přírody. 

Gravelové trasy nabízejí unikátní prostor pro dobrodružství, které se pohybuje někde mezi silnicemi a terénem. Tohle spojení nabízí nejen fyzickou výzvu, ale také možnost propojit se s prostředím a zapomenout na každodenní shon. Více tento fenomén přiblíží níže uvedené video.

To potvrzují i přední čeští bikeři Filip Adel a Honza Jobánek, kteří v srpnu vyrazili společně s reprezentantkou v běhu na lyžích Sandrou Schutzovou do Rakouska za gravelovým dobrodružstvím. Jak si výlet užili uvidíte tady. Není žádnou náhodou, že právě Rakousko v posledních letech získává na popularitě i mezi cyklisty a dobrodruhy, kteří rádi propojují krásu rakouské krajiny s adrenalinovými výzvami. Nabízí totiž rozmanitost krajiny, která je jako stvořená pro gravelovou jízdu.



Gravel v Rakousku může zkusit téměř kdokoliv


Rakousko díky své rozmanitosti nabízí něco pro každého. Výhodou velké části rakouských horských regionů je absolutní připravenost na téměř všechny druhy cyklistů. Nemusíte tedy mít žádné speciální know-how ohledně těch nejlepších tras pro gravel vyžití.

Rakouské Alpy jsou známé svými průsmyky, které jsou vynikající pro gravel cyklistiku. Projížděním těchto průsmyků na kole si užijete nezapomenutelné zážitky a výhledy. Mezi nejznámější patří Grossglockner Hochalpenstrasse, Silvretta Hochalpenstrasse a Timmelsjoch. Tyto trasy vám umožní nejen poznat nádherné výhledy, ale také najít fyzičku a dovednosti na technicky náročných úsecích. Aktivní odpočinek a nádhernou přírodu nabízí třeba také okolí Zell am See - Kaprunu či spolkové země Korutany, Štýrsko, Salcbursko a Tyrolsko.

Rakousko má k dispozici stovky kilometrů gravelových tras, které zahrnují jak historické horské trasy, tak méně známé pěšiny. Od údolí s malebnými jezery a řekami až po strmé horské průsmyky, každý cyklista najde trasu podle svého gusta. Alpy, s vrcholy dosahujícími nebe a spletitými horskými stezkami, představují výzvu pro zkušené dobrodruhy, kteří touží po náročných výstupech a sjezdech.

Nejen cyklistikou je člověk živDo Rakouska nejen za gravelem


Jízda na gravel kolech vám poskytne možnost poznat nejen krásy přírody a otestovat fyzičku, ale v neposlední řadě autentickou rakouskou kulturu. Při projížďce malebnými vesnicemi můžete ochutnat místní speciality, jako je Sachertorte, Kaiserschmarrn - oblíbenou sladkou pochoutku císaře Františka Josefa I. nebo vsadit na klasiku, tedy klobásu a hranolky. V některých horských oblastech se nemusíte bát po cestě osvěžit přímo z horských pramenů, voda je často pitná, ale doporučujeme si vždy raději dobře přečíst text na značkách, než se začnete občerstvovat. Nemusíte se bát ani o to, kde složíte hlavu. Rakouské Alpy poskytují mnoho ubytovacích možností pro cyklisty, od pohodlných hotelů a penzionů po stanování v přírodě. Pokud máte více času, vytvořte si vlastní trasu a projeďte se od jednoho malebného místa k druhému.

Základem úspěchu je vhodná výbava


Vhodná výbava na gravel je klíčovým prvkem pro bezpečnou a pohodlnou jízdu na různorodých terénech. Přizpůsobte svou výbavu svým preferencím a plánovaným trasám, abyste si mohli naplno užít potěšení z gravelové jízdy. Nezapomeňte také na údržbu a pravidelné kontroly veškerého vybavení.


Zdroj, foto: Levelsportkoncept


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !