Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 20. týden

13. 05. 2024 | Televizní tipy
Týden dokumentárních parádiček, kde jinde než na Prima ZOOM. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 20. týden:


14. 5. 20.00 – Patrioti a zrádci (Sovětský generál ve službách USA)

Co přiměje člověka, aby zradil vlastní stranu? Aby přestal být loajální? Jsou to peníze? Ego? Idealismus? Mini série Patrioti a zrádci odhaluje komplikované příběhy lidí, kteří se dopustili špionáže proti vlastní zemi nebo firmě, které měli chránit. Každá epizoda seriálu Patrioti a zrádci přináší jiný příběh o zradě, analyzuje pečlivě utajované metody, které zrádci zneužívají, aby dosáhli svého. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 20. týdenA prozrazuje, jakým způsobem je zpravodajské agentury dokážou přechytračit, chytit při činu a předvést před spravedlnost. Tvůrci tohoto výjimečného dokumentárního cyklu vypátrali a dopadli některé z nejrafinovanějších špionů v historii Spojených států amerických. Experti kontrarozvědky se zkušenostmi z FBI, CIA, amerického kongresu i zahraničních agentur zasvětí diváky do pravidel hry na kočku a myš, rozluští profily jednotlivých zrádců, prozradí, jakým způsobem byli dopadeni, ale i kolik skutečně napáchali škod.

14. 5. 21.00 – Dračí císař a jeho říše (Zrození národa)

Život prvního císaře sjednocené Číny, Čchin Š’-chuang-tiho, ožívá přímo před očima díky vzrušujícím dramatickým scénám, špičkovým digitálním záběrům a pozoruhodným informacím z rozhovorů s předními světovými experty. Byl korunován už jako chlapec, nechal vystavět Velkou čínskou zeď a je mu připisováno, že položil základy dnešní moderní Číny. 

Ale ani tak není jasné, zda byl pouhým nekompetentním vládcem, krutým diktátorem a tyranem nebo opravdu velkým vůdcem. Dvoudílný historický film odhaluje, kým byl Čchin Š’-chuang-ti, jakým způsobem se dostal k moci a jaké činy vykonal, aby sjednotil Čínu a zapsal se do historie. Zároveň odhaluje, že byl také posedlý životem po smrti a nechal postavit obří mauzoleum ve městě Si-an, které se proslavilo po celém světě díky nálezu ikonické Terakotové armády.

15. 5. 22.00 – Záchrana na zledovatělé silnici: Zmatek na dálnici (1. díl)

Seriál vypráví příběhy o nejnebezpečnějších záchranách, největším dopravním zatížení a trýznivých záchranných akcích na severských silnicích. Když se food trucky setkají s nebezpečnými zimními silnicemi daleko na severu, je to recept na katastrofu. Záchranáři na ledových silnicích jsou povoláni, aby uklidili nepořádek a zachránili důležitý náklad.

16. 5. 22.00 a 22.30 – Veterináři z Arktidy II (Lední medvědi, kam se podíváš; Obavy z vlčí rakoviny)

Vzrušující, adrenalinový seriál Veterináři z Arktidy se vrací s novou generací expertů na péči o zvířata. Odvážní muži a neohrožené ženy zasvětili životy náročné práce, během které křižují zasněženou a zamrzlou kanadskou divočinou a pomáhají i zachraňují ty, kteří to potřebují ze všech nejvíce. Lední medvěd Baffin naléhavě potřebuje chirurgický zákrok, divokého vlka trápí rakovinový nádor a rys Bizhiw má vážné problémy s ledvinami. Podaří se je zachránit?

16. 5. 23.00 – Síla instinktů (Velká pětka: Gepardi ze Serengeti)

Seznamte se se třemi druhy zvířat z druhého konce světa, které ve snaze přežít spoléhají výhradně na svůj vrozený instinkt. Strhující mini série Síla instinktů je vhodná pro celou rodinu. Každá ze tří epizod vypráví vzrušující a neuvěřitelné příběhy nebojácného paviána, rychlého geparda z africké Serengeti a okouzlujících podmořských tvorů z hlubokých vod u japonského ostrova Noto, kde žijí obří chobotnice i hlubinné mořské ryby. Nenechte si ujít fascinující záběry ze života neuvěřitelných zvířat.

17. 5. 22.00 – Největší záhady historie II (Expedice Bermudský trojúhelník)

Zapojte se do zkoumání teorií nejzáhadnějších nevyřešených případů na světě v americkém dokumentárním seriálu, jehož průvodcem je herec Laurence Fishburne, kterého proslavila filmová série Matrix. Ve čtyřech celovečerních dílech se podíváme na záhadu bermudského trojúhelníku, ztracené deníky Harryho Houdiniho, hledání Hitlerovy ponorky a smrt Bruce Leeho.

18. 5. 20.00 – Lydia a obři: Divoký Pantanal

Pantanal – největší tropický mokřad na Zemi, je pro Lidii Möcklinghoffovou jako druhý domov v divoké přírodě. Behaviorální bioložka z německého Kolína se sem pravidelně vrací a pečlivě zkoumá život obřích mravenečníků v jejich přirozeném prostředí. Pravidelná střídání sucha a období dešťů vytvořilo z Pantanalu pestrou a bohatou krajinu řek, jezer, bažin, lužních lesů a pampy. 

Daleko od nejbližší metropole se místní kovbojové věnují chovu dobytka tradičními a šetrnými metodami. Lydia má základnu ve Fazenda Barranco Alto. Odtud vyrazíme na dobrodružnou výpravu, která je pro ni každodenním chlebem. Cestuje na koni nebo na kánoi a v oblastech daleko od civilizace systematicky rozmísťuje fotopasti. 

S jejich pomocí „loví“ poutavé záběry divokých zvířat. Přitom potkává velké vydry, jaguáry, pumy, makaky hyacintové a samozřejmě také mravenečníky. Někteří z nich jsou jako staří známí, se kterými se zná už dlouhá léta. Nenechte si ujít tento výjimečný dobrodružný film o krásách divokého Pantanalu.

18. 5. 23.00 – Pařížské stoky: Skryté město

O pohnuté historii Paříže vypovídají také její stoky. Haussmannovo dědictví zůstává funkční a používá se dokonce i téměř 150 let od té doby, co vzniklo. Tato gigantická, složitá síť je spletitým bludištěm tunelů: tvoří ji 2600 kilometrů podzemních galerií, což je stejná vzdálenost jako mezi Paříží a Moskvou. 

Pařížské stoky jsou jako skryté město, které Pařížanům umožňuje odvádět odpadní vody, a zároveň je zásobují čistou pitnou vodou. Jak je možné, že kanalizační síť vybudovaná dávno v 19. století je i v dnešní době bezkonkurenčně moderní? Jak důmyslné systémy ukrývá, že umožňují přesouvat miliony metrů krychlových vod z jednoho místa na jiné, aniž by bylo zapotřebí použít k tomu nějakou energii. 

Jakou roli v tom hrají důmyslně vymyšlené nádrže a přepady? A jakým způsobem pařížské stoky zlepšují stav životního prostředí? Sledujte muže a ženy, kteří mají na starost skryté podzemní město. Odhalte tajuplný, polozapomenutý a často přehlížený temný svět, jenž je bizarním zrcadlem ulic nahoře nad zemí.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !