8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zabydlete se na zahradě a objevte kouzlo venkovních koberců

12. 08. 2021 | Moderní bydlení
Léto už je v plném proudu, a proto neváhejte už ani minutu a začněte s přesunem na zahrady či terasy. Poradíme vám, jak si zútulnit i sebemenší balkon tak, aby tvořil oázu klidu a pohody pro vaše chvilky s knihou nebo třeba v rodinném kruhu.

Příjemné teplo zůstává až do pozdních večerních hodin a člověk velmi rád vymění čtyři stěny bytu či domu za pobyt na čerstvém vzduchu. I tam se však chceme cítit útulně a příjemně. Jak to ale zařídit?

Nechte si učarovat venkovními koberci


Máte pocit, že terase či posezení pod pergolou něco schází, ale nevíte, co to je? Zkuste vybrat venkovní koberec ze široké škály vzorů, barev i tvarů a uvidíte, jak se rázem celý prostor změní. I obyčejná dlažba totiž ožije, pokud jí zakoupíte kobercového parťáka. Kusové outdoorové koberce jsou k nerozeznání od těch, které zdobí interiér nejednoho domu, ale liší se především v odolnosti. Materiál, z něhož jsou vyrobeny, musí vydržet sluneční paprsky, vysoké teploty i vodu, a přitom stále neztratit původní vzhled. Právě vlastnosti, které venkovní koberec odlišují od toho interiérového, z něj dělají ideální doplněk ke zkrášlení pergoly či terasy. Pokud máte rádi opravdový komfort a pohodlí, dopřejte si polštáře a přehozy a nechte venkovní prostory ožít pod přívalem barev a hebkých materiálů. Fantazii se meze nekladou!

Anglický trávník okolo bazénu i na balkoně


Umělé trávníky už nejsou jen praktickým řešením těžko udržitelných prostor zahrad, jako jsou například příjezdové cesty, ale čím dál častěji se objevují na městských balkonech a terasách jako na dotek příjemný a komfortní doplněk. Téměř nulová údržba, vysoká odolnost vůči rozmařilostem přírody i výdrž až několik let přispívají k tomu, že je travní koberec skvělým řešením pro vaši domácí oázu klidu. Umělým trávníkům nevadí vedro, mráz, voda nebo slunce – jsou velmi odolné. Jediné, na co by si lidé měli dát pozor, jsou zamrzající louže, které mohou koberec poškodit.

Na výběr je ze dvou typů, které se od sebe liší délkou vlasu. Koberec s krátkým vlasem se snadno udržuje, a proto je vhodný do prostor, jako jsou balkony a příjezdové cesty. Naopak druhý typ s delším vlasem se hodí například k bazénům, kde vypadá lépe a navíc poskytuje pohodlný došlap po vylezení z vody. Pod nafukovací bazény jsou pak vhodné kobercové podložky, které brání poškození materiálu a prodlouží tak životnost bazénu. Takový koberec je prodyšný, snadno se čistí a rychle schne, i díky tomu se tráva pod bazénem po skončení letní sezóny velmi rychle vrátí do původního stavu.

Zdroj, foto: Mujkoberec.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !