Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žofinka a Vánoce

9. 12. 2011 | Vaše příběhy
Většina lidí slaví každý rok Vánoce. Svátky, kdy se rodina setká, aby si mohla popovídat, spolu povečeřet a nakonec si rozdat dárky. Naší milí domácí mazlíčci, i když patří jistě do naší rodiny, to takhle neberou. Aspoň teda u nás to tak je.

Na Vánoce se těším každoročně. Nákup dárků, pečení cukroví a rozdávání dárečků, tak tyto věci mám opravdu moc ráda. Ale nechci psát o sobě, ale o mojí kočičce Žofince.

Troufám si říci, že Žofinka má opravdu taky ráda Vánoce, ale z naprosto jiných důvodů než já. Na Vánoce patří bezpochyby kapr a my kupujeme kapra vždy živého, a ještě ho máme asi jeden den ve vaně, kde plave. Tak už jen na toto se Žofinka vždycky těší. Dlouhý čas tráví tím, že kapry pozoruje a občas tam i spadne. Samozřejmě hned vyskočí z vany a utíká pryč. Nikdy se z toho neponaučí a na vanu zase skočí a snaží se packou na ryby sáhnout, ale vždy, jakmile se jen trochu dotkne vody, packu okamžitě vytáhne. Jenže to není to hlavní, největší atrakcí pro naši aktivní Žofinku je stromek.

Nekupujeme čerstvý stromek každý rok, ale máme umělý a je celkem vysoký. Takže Žofinka se snaží na něj vyskočit a šplhat po něm, i když je to kočka, co žije pouze doma. Když se na stromek pověsí ozdoby, vzniká další atrakce. Shazování ozdob na zem, a když si toho nikdo nevšimne, tak si i třeba s tou ozdobou hrát. Když Žofinka měla asi necelý rok a slavila Vánoce úplně poprvé, tak to ji stromeček úplně okouzlil. Stromeček byl v obýváku a Žofinka každou chvíli, kterou jsme se nedívali, strávila lezením na stromek nebo lezení pod stromek. Taky ho párkrát shodila na zem, třeba i v noci, to jen jsme slyšeli takový šum a pád. Žofka se vždy polekala, ale nikdy se neponaučila a na stromek pořád lezla.

Teď už má tři roky a letos bude slavit Vánoce počtvrté a jsem už zvědavá, kolikrát bude stromek na zemi a kolik shodí ozdob, nebo dokonce kolik jich zničí. Ale už se nemůžu dočkat, jak Žofince koupím nějaký ten dáreček a ona si ho ani nevšimne a budou ji zajímat pouze obaly od dárků. Třeba jí koupím nějakou pěknou hračku nebo nějaké dobré papáníčko, kterého by si mohla všimnout, a které by ji mohlo zaujmout více než obaly od všech dárků.

markisz - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ono se kočičkám líbí, jak to šustí Smajlík a taky jsou nesmírně zvědavé.
Našim kočičkám kupuju ty pískací myšky, taky mají rády ty chrastící kuličky. Ovšem nejvíc je baví klubíčko vlny, (obzvlášť, když vyjímečně pletu a můžou mi ho brát) nebo i zmuchlané noviny.
Tak dej pak vědět, co Žofinka dostala a jestli stromek vydržel! No a s tím stromkem - ony si rády brousí drápky na kmeni a těch kupovaných šidítek si nevšímají, už jsme měli jednou čalouníka na sedačku!
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík našeho kocourka také víc zajímají obaly než dárky které tam má :D asi mu letos koupím ruly balicího papíru Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
kacice - moc děkuji
dada - jojo tak jí by myška určitě potěšila Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Možno by Žofinku pod stromčekom potešila myška. Teda viem, že živá by bol problém pre vás, nie pre Žofinku, ale taká na kľúčik. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezké vánoční povídání - dívala jsem se do alba, Žofinka je krásná kočička! Tak přeji hezké Vánoce a Žofince od Ježíška krásný dáreček!
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles