MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Karla Schwarzenberga

1. 03. 2013 | Televizní tipy
Zveme vás ke sledování pořadu 13. komnata Karla Schwarzenberga! Karel Jan Nepomucký Josef Norbert Bedřich Antonín Vratislav Menas, 12. kníže ze Schwarzenbergu, vévoda Krumlovský, okněžněný landkrabě Kleggavský a hrabě ze Sulzu přišel na svět 10. prosince roku 1937 v Praze-Bubenči.

První roky prožil Karel Schwarzenberg na zámku Orlík. Ten rodině ale v roce 1942 zabavilo gestapo a všichni se museli přestěhovat do Čimelic. Vrátit se mohli po skončení války, ale jen na pár let. Po nástupu komunistů o Orlík přišli znovu a na delší dobu.

Karel Schwarzenberg se přestěhoval k babičce do Vídně, takže nešlo tak úplně o cestu do cizího 13. komnata Karla Schwarzenbergaprostředí. Přesto ho čekaly těžké roky, kdy rodina žila spíše v bídě než přepychu. A hlavně se Karel Schwarzenberg musel smířit s pocitem, že opustil všechno dosud blízké a rodnou zem, za kterou Československo považoval.

Změnu do jeho života přinesl strýc, který měl velký majetek, ale žádného dědice. Jako čerstvě dospělého Karla adoptoval. Brzy ale zemřel a mladému dědici nastaly povinnosti se správou majetku. Ještě o hodně později se mohl Karel Schwarzenberg vrátit na milovaný Orlík, o kterém se mu léta zdávalo. Přestože jeho rodina žije ve Vídni a on hodně času stráví cestováním po celém světě, do Čech se přestěhoval a za Čecha se stále považuje.

13. komnata Karla Schwarzenberga je příběhem muže, který většinu života prožil v éře šlechtickým erbům nepřející, ale přesto si na osud nestěžuje. Pořadem 13. komnata Karla Schwarzenberga vás provede Jiří F. Potužník.

Sledujte pořad  13. komnata Karla Schwarzenberga v pátek 1.3. 2013  od 20:55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Karla Schwarzenberga:

13. komnata Karla Schwarzenberga
13. komnata Karla Schwarzenberga
13. komnata Karla Schwarzenberga
13. komnata Karla Schwarzenberga
13. komnata Karla Schwarzenberga
13. komnata Karla Schwarzenberga
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
na to podívám opravdu se zájmem, ať vím o co jsme přišli Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles