8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Michela Fleischmanna

21. 11. 2014 | Televizní tipy
Ředitel rozhlasových stanic Evropa 2 a Frekvence 1 zažil emigraci a po dvaceti letech se těžce rozhodoval o návratu do původní vlasti. Pořad 13. komnata Michela Fleischmanna připravili: J. Horská, J. Krejčík a Z. Zemanová.

Michel Fleischmann se narodil v roce 1952 do rodiny českého básníka a diplomata Ivo Fleischmanna a fotografky Staši Jílovské. Vyrůstal v pražských Vršovicích, znal tam každý plácek a kout, hrál fotbal za Slávii, letní prázdniny trávil na severu Čech v Kytlici. Od roku 1946 jeho otec Ivo Fleischmann působil jako kulturní atašé v Paříži.

13. komnata Michela Fleischmanna - V polovině 50. let se vrátil zpět do Čech a v roce 1964 byl opět jmenován kulturním atašé ve Francii, proto celá rodina střídavě žila v Československu i ve Francii. Michel studoval na francouzském lyceu, když mu jednou v roce 1969 rodiče řekli, že na něj po návratu ze školy budou čekat na nádraží. Těšil se, že pojedou do Prahy, na kamarády, na české prostředí, které mu chybělo. V Paříži mu rodiče 13. komnata Michela Fleischmannaoznámili, že už se do Prahy nikdy nevrátí. Otec požádal o politický azyl ve Francii. Byl to pro něj šok, plakal a prosil rodiče, ať se vrátí. Bylo pro něj nepředstavitelné, že už nikdy neuvidí pražský byt, své věci, knihy, kamarády, milovanou chalupu v Kytlici. Sedmnáctiletý kluk jen těžko chápal, proč politika ovlivňuje tolik lidských osudů.

Michela ovlivňovalo prostředí, v němž vyrůstal. U Fleischmannových se potkávali intelektuálové a politické celebrity nejen z Francie, ale i z Čech. Nejedni emigranti našli v této rodině určité zázemí. I když emigrace nebyla pro rodinu tak bolestná, neboť ve Francii částečně žili a uměli jazyk, přesto Michelovi trvalo hodně dlouho, než se smířil s tím, že Praha se pro něj na dlouho stala zakázaným městem.

13. komnata Michela Fleischmanna prozradí, že vystudoval francouzskou literaturu na pařížské Sorbonně a poté pracoval jako promítač v kině, hrál divadlo, založil pirátské rádio. Nakonec zakotvil ve francouzském veřejnoprávním rozhlase. Zde pod jeho režijním vedením vznikaly pořady o československých umělcích a reportáže, které představovaly zajímavé lidi z celého světa. V roce 1989 ho pracovní cesta přivedla do Prahy, kde se setkal s Francouzem Martinem Brisacem, který sem přijel založit první soukromé rádio. Michel náhle stanul před důležitým rozhodnutím.

Zůstat ve Francii a rozvíjet postavení ve své kariéře, nebo se opět sebrat a odjet do země, která už mu byla v podstatě cizí? Bylo těžší měnit život v sedmnácti, aniž věděl, co ho čeká, nebo ve čtyřiceti, kdy musel dobrovolně změnit své zvyky a vydat se do neznáma?
Michel nabídku přijal a stal se ředitelem Evropy 2. Dnes je jedním z nejvlivnějších lidí českého showbusinessu, řídí Evropu 2 a Frekvenci 1, je prezidentem společnosti Lagardére. V porevolučním Československu našel nejen práci, která ho zajímala, ale založil zde rodinu s herečkou Kateřinou Lojdovou. Společně vychovávají dnes již čtrnáctiletá dvojčata Kláru a Maxe.

Pořad 13. komnata Michela Fleischmanna můžete sledovat 21. 11. 2014 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Michela Fleischmanna:

13. komnata Michela Fleischmanna
13. komnata Michela Fleischmanna
13. komnata Michela Fleischmanna
13. komnata Michela Fleischmanna
13. komnata Michela Fleischmanna
13. komnata Michela Fleischmanna
13. komnata Michela Fleischmanna
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !