8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

6 důvodů proč spát v souladu s přírodou

19. 11. 2016 | Moderní bydlení
Kvalita spánku odráží kvalitu celkového života. To, jak se v noci vyspíme, významně ovlivňuje, jak se cítíme během dne. Zásadní pro správný odpočinek je samozřejmě výběr vhodné postele a především matrace. Tu vybírejte nejen podle ceny, rozměrů a tuhosti, ale svou pozornost zaměřte také na materiály, z nichž je vyrobená. Nejpřirozenější lidskému organismu jsou přírodní materiály živočišného i rostlinného původu.

Přizpůsobí se tělu

Přírodní matrace se během spánku perfektně přizpůsobí, nevytváří umělé pružení, dokonale rozloží hmotnost těla, čímž zajistí anatomicky ideální polohu páteře a uvolnění svalů, šlach i kloubů. Přírodní matrace přirozeně uvolní a usnadní přechod do hlubokého spánku, který má zásadní význam pro relaxaci těla a duševní odpočinek.

6 důvodů proč spát v souladu s přírodouPomáhají při zdravotních obtížích

Přírodní matrace mají ortopedické a zdravotní vlastnosti, které napomáhají prevenci i odstranění bolesti zad a páteře. Přírodní materiály jsou pak pro lidskou pokožku nejpřirozenější a nedráždí ji, navíc jsou přirozeně hypoalergenní, antibakteriální a odolné proti roztočům.

Prodyšnost

Průměrná osoba vypotí přes noc 0,2 – 0,3 litru potu, což je za 10 let přes 730 litrů potu a matrace musí být schopna toto množství nejen pojmout, ale i odpařit. Matrace z přírodních materiálů jsou zcela prodyšné a umožňují přirozené proudění vzduchu v matraci, které přebytečnou vlhkost odvádí a udržuje tělo v suchu po celou noc. Přírodní matrace neblokují kožní dýchání a přispívají tím ke správné funkci lidského metabolismu.

V létě chladí, v zimě hřejí

Přírodní matrace podporují zdravý spánek také tím, že neustále udržují komfortní tepelné mikroklima. Na rozdíl od syntetických matrací přírodní matrace nekumulují pod ležící osobou teplo a vlhko, ale dokáží přebytečné teplo lidského těla odebrat a v případě potřeby jeho část vrátit zpátky.

Přirozená funkčnost přírodních materiálů

Plusem přírodních matrací je skutečnost, že třetinu dne strávíte v kontaktu s přírodou. Přírodní matrace se vyrábějí především z bavlny, koňských žíní, kokosového vlákna, ovčí vlny, lněného rouna, nebo přírodního kaučuku. Každý z těchto materiálů má specifickou funkci a jejich různou kombinací lze dosáhnout unikátních vlastností.

Dlouhá životnost a šetrnost k životnímu prostředí

Matrace z přírodních materiálů se vyznačují vysokou stabilitou, trvanlivostí a mechanickou odolností. Minimální životnost přírodních matrací je 15 let, při dobré péči ale může sloužit až 25 let. Navíc přírodní materiály použité při výrobě matrací jsou 100% rozložitelné a nezatěžují životní prostředí.

Zdroj, foto: Johann Malle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 6 důvodů proč spát v souladu s přírodou:

6 důvodů proč spát v souladu s přírodou
6 důvodů proč spát v souladu s přírodou
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !