Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bedekr VI.: Klasické Holandsko

17. 10. 2019 | Televizní tipy
Romantická krajina mlýnů, tulipánů a kanálů. Právě takové je klasické Holandsko, které přináší další díl pořadu Bedekr VI.: Klasické Holandsko, tentokrát s Jitkou Ježkovou  (Premiéra)

Každý si ho představuje jako placatou krajinu plnou mlýnů, každý ho miluje díky sýrům a tulipánům, každý by ho rád navštívil pro neopakovatelnou možnost kanálové plavby. Severní Holandsko je jednou z nejkrásnějších a nejtypičtějších provincií Nizozemska. A neplést s Nizozemím, které je názvem pro historické území. Jitka začne své putování v typické vesničce Marken. Ta byla kdysi ostrovem v mořském zálivu. Jenomže Holanďané rádi a dobře kouzlí s vodou a tak moře oddělili hrází a místo slané vody omývá jeho břehy největší sladkovodní rezervoár v zemi.

BedekrPo něm se přeplaví do městečka Volendam, kde vyzkouší holandský národní pokrm – herinka. Zajde do typické sýrárny, ochutná goudu a koupí si zdejší klasickou obuv – dřeváky. Za tradičním sýrovým trhem se vydá na náměstí do Alkmaaru. Nevynechá ani soubor mlýnů ve skanzenu Zaanse Schans.

Tulipány bude obdivovat ve slavném Keukenhofu a podlehne všeobecnému veselí na květinovém korzu. V závěru se na lodi vydá objevit malebné město Leiden, v jehož univerzitní zahradě poprvé v Holandsku vypěstovali Tulipány.

Zkrátka na vlastní oči uvidí, jak se dělá Holandsko, což je citát z knihy Karla Čapka – Obrázky z Holandska.

Bedekr VI.: Klasické Holandsko můžete sledovat 17. 10. 2019 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bedekr VI.: Klasické Holandsko:

Bedekr VI.: Klasické Holandsko
Bedekr VI.: Klasické Holandsko
Bedekr VI.: Klasické Holandsko
Bedekr VI.: Klasické Holandsko
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles