8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trendy v nakupování ložního prádla

20. 12. 2009 | Moderní bydlení
V dnešní uspěchané době je kladen důraz na jednoduchou údržbu produktů, snadné žehlení, možnost prát v pračce a sušit v sušičce – dnes je možné i péřové polštáře a přikrývky prát v pračce a sušit v sušičce.

Zákazníci vyžadují antibakteriální úpravu a produkty respektující životní prostředí. Lidé více investují do bydlení a chtějí se obklopovat věcmi, které se jim líbí. Dnes mají možnost sledovat trendy nejen v módě oblečení, ale také v módě bydlení.  Změnou ložního prádla jednoduše proměníte interiér vaší ložnice k nepoznání. 

 

Favorité v rozměrech

Někteří lidé přecházejí od 2 přikrývek (140x200) k jedné velké přikrývce (200x200 nebo 220x240). Je to výhodné ekonomicky (jedna velká je levnější než 2 malé), postel je jednodušeji upravená bez nutnosti stlaní a na jedné velké lépe vyniknou vzory.

 

Nejoblíbenější materiály

V ložním prádle je nejpoužívanější 100% bavlna. Trendem je bavlněný perkál, což je jemná a hustě tkaná bavlněná látka, vyznačující se měkkostí a ochranou proti žmolkování.

 

Dalším používaným materiálem je jersey, zejména na prostěradlech. Jersey je 100% čistá česaná bavlna, vyznačuje se jemností a její předností je snadná údržba (často nevyžaduje žehlení).

 

Stále používaným  materiálem je také satén. Satén je bavlněná tkanina nejvyšší kvality v atlasové vazbě s vysokým leskem na lícní straně, který mu dodává luxusní vzhled. Satén je jemný a hladký na dotek a díky tomu se jednoduše žehlí.

 

Tyto materiály mohou být v jednobarevné úpravě, ale trendem dnes jsou potisky (buď celoplošný nebo jednotlivé výrazné vzory) a/nebo doplněné vyšívanými motivy.

 

Kombinací všech prvků, tj. kvalitní materiál plus potisk plus vyšívání vznikne produkt té nejvyšší kvality. Důležité jsou také detaily např. zakončení polštářů – buď bordurou nebo barevným obšitím.

 

Vzory a barvy:

Kolekce podzim/zima má tmavší odstíny barev, vyvolávající představu hřejivého tepla. Sezónním hitem je motiv krokodýlí kůže.

Dalším aktuálním tématem je romantika. Romantickou atmosféru vyčarujete také kombinací tmavých tajemných barev se vzory inspirovanými italskou renesancí. Populární je rovněž motiv ptáčka a´la patchwork.

Zajímavým motivem pro teenagery je hra velkých písmen a čísel na tmavém pozadí.

Také příznivci bílé barvy si nyní přijdou na své. Do moderních ložnic tato barva stále patří a pokud je spojena s kvalitním zajímavým vyšívaným vzorem na kvalitním bavlněném perkálu, tak luxus je zaručený.

Předvánoční atmosféru pomohou navodit také stříbrné, lesklé, metalické efekty a materiály a decentní odstíny šedé barvy.

Pro dětské kolekce je stále populární používání postaviček a zvířátek z dětství a výrazných barev. Ať už klasický medvídek VIKTOR nebo myška SISSI, nebo moderní příšerka ZEBULON nebo neodolatelná princezna YUMI. Samozřejmostí je materiálové provedení v bavlněném perkálu a dospělácké rozměry přikrývek (140x200 nebo 200x200).Trendem je, že motiv použitý na povlečení je nabízený i ve formě hračky tak, aby děti mohly spát obklopeni svými oblíbenci ze všech stran.

 

Zdroj: Carre-blanc.cz

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
koupili jsme francouzskou deku a nemůžu si stěžovat, je to super Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Určitě to každému vyhovuje jinak. Já bych nesnesla mít společnou deku v noci se vrtím chvilku jsem přikrytá pak se zase odkopu jak mi to vyhovuje.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ja nedam dopustit ani na damasek.... myslim, ze je stale krasny a moc dobre se pod nim i spi...
Obrázek uživatelky
profil
Mě velká deka pro oba najednou vůbec nevyhovuje, já se potřebuji pořádně ze všech stran zachumlat a to s touhle dekou dost dobře nejde.
Měli jsme to tak v Itálii a mě pak v noci táhlo na záda.
Obrázek uživatelky
profil
opravdu je velice velký výběr a nádherné vzory!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles