8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chraňte svůj mobil před vysokými teplotami, baterii hrozí vznícení

27. 07. 2013 | Technika
Ačkoli je parné léto pro mnohé časem odpočinku a nabírání energie po náročné práci, není radno zapomínat, že horké dny ohrožují naše mobilní přístroje. Vysoké okolní teploty se totiž negativně podepisují na technickém stavu baterie a mohou způsobit trvalé poškození celého přístroje. V extrémních případech hrozí baterii i exploze.

Přes veškerá varování odborníků je stále ještě neblahým zvykem nechávat mobilní přístroje na přímém slunci nebo v prostředí s nadměrně vysokými teplotami, jako je například vyhřáté auto nebo prosluněná pláž. Pro aktivní využívání i skladování baterií považujeme za ideální rozmezí teploty mezi 15 °C a 20 °C. Vystavení mobilního telefonu teplotám výrazně vyšším, než je tato tolerance, může zásadně ovlivnit životnost jeho baterie. V současných tropických teplotách je proto vhodné mobil před působením extrémních teplot chránit a nenechávat jej na přímém slunci. V případě, že přístroj přesto před přehřátím neuchráníte, doporučujeme vytáhnout baterii a obě části přenést do prostředí s běžnou pokojovou teplotou. Zásadně se ale vyvarujte velkých teplotních skoků. Nikdy nedávejte rozpálenou baterii ani přístroj do chladničky, či dokonce mrazničky.

mobilní telefonNedodržíte-li výše zmíněná pravidla, neohrožujete pouze mobilní přístroj, ale také své vlastní zdraví. V závislosti na vysoké okolní teplotě se provozní teplota přístroje zvyšuje. Dalším faktorem je také vytížení baterie, které souvisí i s prací v mobilních aplikacích s vyššími nároky na výkon mobilního telefonu. Mluvíme o tzv. tepelném lavinovém efektu. Baterie pracuje pod konstantním napětím, teplo se z baterie šíří a v kombinaci s vysokou okolní teplotou dojde v krajním případě ke zničení baterie. Čím více aplikací využíváte, tím větší zátěž musí baterie snést. V kombinaci s extrémní venkovní teplotou může dojít k překročení teplotního limitu, a baterie je tak přímo ohrožena. Neměli byste dopustit, aby teplota přesáhla 60 °C. V takovém případě hrozí baterii exploze, a vám tím pádem přímé ohrožení. V posledních dnech se ukazuje, že některé chytré telefony jsou k explozi náchylnější než jiné. Poslední hlášený případ vznícení baterie se stal ve Švýcarsku na začátku července a týká se chytrého telefonu Samsung Galaxy S III. Osmnáctileté dívce způsobila tato nehoda popáleniny nohou. Mějte proto na mysli, že v létě potřebuje i váš mobil důkladnou péči. Ochráníte tak především své vlastní zdraví.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jsem primo adeptem na vzniceni. v tomhle horku s klikaci soutezi na samsung galaxySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles