Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokumentární film Spi sladce

5. 01. 2017 | Televizní tipy
Karel, Anděla, Václav, Eva, Ivana, Zdeněk, Bohuslav, Jarda, Simona a Oldřich jsou bezdomovci. Co se jim zdá? Jaká je jejich minulost, aby vedla k takové přítomnosti? Film Spi sladce se pohybuje na hraně, stejně jako lidé, o kterých vypráví. Na hraně pravdy a fantazie. Na hraně života a smrti. Dokumentární film.

Na začátku dokumentárního filmu Spi sladce byl záměr proniknout do kolektivního nevědomí bezdomovců skrze jejich noční sny. A najít tam něco jako definici bezdomovců zevnitř. Novou perspektivu, která rozpije naše předsudky.

Dokumentární film Spi sladceNarazili jsme na žílu traumat. Každý člověk, se kterým jsme mluvili, měl za sebou tragédii a o ní i své sny a noční můry. Vytvořilo to očekávatelnou kauzalitu: zažil neštěstí, zlomilo ho to, vyrovnává se s tím sebedestruktivně: životem na ulici. Tenhle lítostivý stereotyp nám ale jeden z bezdomovců brzy rozpustil a tím převrátil způsob chápání jejich života. Ukázalo se, že sny, které považuje za odlesky svých dávných neštěstí, jsou vymyšlené příběhy, jejichž cílem je vzbudit lítost. Vyrobit si alibi na obhajobu před světem a především sám před sebou. Vytěsnit a odklonit tím vztek, zlobu, ponížení, sebepohrdání a pád.

Ve filmu Spi sladce tak kloužeme na hraně důvěryhodnosti, fantazie a dělící čáry mezi tím, kdo jsou oni a kdo jsme my. Projektujeme jejich duše do našich hlav a naopak. Film je nakonec o touze po rodině, po vztazích a po lásce. Touze nejen jejich, ale i naší.

Dokumentární film Spi sladce můžete sledovat 5. 1. 2017 od 22,45 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !