Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fenomén Kajínek již brzy v kinech

6. 08. 2010 | Novinky

Kriminální thriller inspirovaný příběhem Jiřího Kajínka, který je považován za prvního  nájemného vraha v České republice. Díky svému útěku z vězeňské pevnosti Mírov se z něj stala legenda a také nejhledanější člověk v Evropě. Pět týdnů, kdy unikal policii, je dodnes zahaleno tajemstvím.


Filmový Kajínek je silným příběhem nejznámějšího vězně u nás, příběhem dvojnásobné vraždy, příběhem obhájkyně hledající nové důkazy, příběhem podsvětí a jeho prorůstání do státní správy i příběhem manipulace. Je Jiří Kajínek obětí konspirace nebo chladnokrevný zabiják? Snaží se dokázat svou nevinu nebo zastrašit a ovlivnit svědky?


filmFilm Kajínek je thriller plný akčních scén a emocí,“ říká režisér a scenárista Petr Jákl.  Jiří Kajínek nemá co ztratit. Je odsouzený na doživotí, kromě sebe nevěří nikomu. Ani mladé advokátce, která se mu přesto snaží pomoci a obnovit proces.


Musí zajistit nové důkazy, brzy však zjistí, že je velmi nebezpečné se vyptávat. Přesto ji tento případ osudově přitahuje a dlouho si proto nechce položit zásadní otázku Co před ní její klient tají? Co ještě Jiří Kajínek nikdy nikomu neprozradil?


S využitím umělecké licence odráží film Kajínek pohled tvůrců na to, jak se celý případ mohl podle dostupných informací odehrát. Film vznikal plných pět let a slibuje vedle strhující filmové podívané i zcela nové kontroverzní informace v případu.


Očekávání vzbuzuje i obsazení filmu. Titulní postavu ztvární ruský herec Konstantin Lavroněnko, držitel herecké ceny z festivalu v Cannes, jeho obhájkyni hraje Tatina Vilhelmová.


V dalších rolích se představí polská herecká hvězda Boguslaw Linda (Sekal ve filmu Je třeba zabít Sekala), Vladimír Dlouhý, Michal Dlouhý, německý herec s mnoha hollywoodskými rolemi na kontě Werner Daehn (Valkýra, Speed Racer, xXx, Nepřítel před branami), Václav Noid Bárta nebo další německý herec Ken Duken, který se objevil v novém filmu Quentina Tarantina Hanebný Pancharti.  


Jiří Kajínek byl odsouzen k doživotnímu vězení za dvojnásobnou vraždu a pokus o vraždu. Svou vinu za tyto činy nikdy nepřiznal, policii obvinil z vykonstruovaného procesu a soud z předpojatosti. Znalci a soud ho označil za velmi inteligentního a fyzicky zdatného. 


Pozornost celé České republiky na sebe strhnul neuvěřitelným útěkem z vězeňské pevnosti Mírov, jedné z nejstřeženějších věznic u nás. Dopaden byl až po pěti týdnech.


Díky mediálnímu zájmu se v případu objevila řada nesrovnalostí, později i nové svědecké výpovědi. Tři ministři spravedlnosti podali stížnost na chyby při vyšetřování. Jiří Kajínek žádá o obnovení procesu. Jiní svědkové obviňují Kajínka z manipulace veřejným míněním a ze zastrašování.  Jiří Kajínek dostává denně množství dopisů, mezi nimiž nechybí nabídky k sňatku.


Fenomén Kájínek v našich kinech již od 5. 8. 2010


Zdroj: Hollywood Classic Entertainment

Vendi V.

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Fenomén Kajínek již brzy v kinech:

Fenomén Kajínek již brzy v kinech
Fenomén Kajínek již brzy v kinech
Fenomén Kajínek již brzy v kinech
Fenomén Kajínek již brzy v kinech
Fenomén Kajínek již brzy v kinech
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mám ho doma,na DVD,ale ještě jsem to neviděla.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
že kolem čeho se toho moc namluví dopředu - vydržím koukat maximálně do 1/3. A pořád jen o sexuálních scénách, které tam jsou a jak je Bendová dobrá! Tak nevím o čem to vlastně točili?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles