Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?

1. 03. 2012 | Novinky
V éře vynálezů se jakýsi muž rozhodne najít léčbu na to, co ženy trápí . . . a náhodou tím navždy vnese jiskru do našich milostných životů. Film Vrtěti ženou je veselá romantická komedie založená na překvapivé pravdě o tom, jak doktor Mortimer Granville představil světu první elektro-mechanický vibrátor.

V hlavních rolích filmu Vrtěti ženou uvidíme na Oscara nominovanou Maggie Gyllenhaal (Crazy Heart, Kouzelná chůva a Velký třesk) a Hugh Dancyho (Adam, Báječný svět shopoholiků) V tomto dosud neznámém příběhu viktoriánského objevu, kdy mladý lékař při hledání práce objeví štěstí žen a to  ho dovede i k  osobnímu štěstí, jsou oba herci dokonalí.

Vrtěti ženou filmDěj filmu Vrtěti ženou se odehrává v 80. letech 19. století, kdy vrcholu viktoriánské prudernosti, ale zároveň i na úsvitu věku elektřiny.  Skvělý, své profesi oddaný mladý lékař z Londýna - Mortimer Granville (Dancy) právě přišel o místo v  nemocnici kvůli tomu, že urputně prosazoval novou podivnou myšlenku, tzv. „teorii bakterie“ a teď  potřebuje najít nové místo.

Najde ho u dr. Roberta Dalrympleho (Jonathan Pryce), „předního specialisty na léčení žen“.  Dr. Dalrymple, londýnský odborník na „hysterii“  je obklopen řad žen, které trpí celou řadu příznaků zahrnující „pláč, nymfomanii, frigiditu, melancholii a úzkost“.

Naštěstí je Dalrympleho „ruční masáž“ neuvěřitelně účinný lék. U pohledného mladého doktora se brzy začnou řadit ženy do fronty  táhnoucí se daleko kolem domu. Dalrymple se sám zakouká do mladší dcery svého šéfa, dokonalé a krásné Emily Dalrymple (Jones).

Celý tento úspěch něco stojí. Mortimer trpí extrémními křečemi v rukou  a musí se vypořádat s vášnivým nesouhlasem ze strany starší Dalrympleho dcery Charlotty (Gyllenhaal), bojovnice za práva chudých žen,  které obviňuje svého otce i mladého lékaře z šarlatánství.

Když ztratí Mortimer lékařský cit v rukou, nemůže už své pacientky nadále uspokojovat. V důsledku toho přijde znovu o práci a také o snoubenku. Nemá  se kam vrtnout a tak se obrátí na celoživotního přítele pokrokového myšlení Edmunda St. John-Smythe (Rupert Everett).

Edmund, posedlý „novou“ vědou elektřiny,  mu odhalí své plány na elektřinou poháněné oprašovátko. Lékař dostane atraktivní nápad. Výsledek oživí jeho lékařskou praxi,  dodá vzrušení jeho pacientkám a způsobí  mu taky převrat v srdci, když  ho Charlotte začne poučovat více o tom, jak ženy opravdu fungují - a co vlastně chtějí.

Výsledkem je vtipná komedie Vrtěti ženou, která prozrazuje nejen to, jak byl vibrátor jako jeden z prvních elektrických nástrojů v historii patentován – ale film je také o tom, jaké vzniká jiskření mezi obezřetným mužem a liberální ženou, které svede dohromady zázračné tření.

Film Vrtěti ženou byl natočen v Londýně a v Lucemburku a uvidíte v něm  filmové hvězdy jako jsou na Oscara nominovaná Maggie Gyllenhaal a Hugh Dancy. Dále ve filmu hrají Jonathan Pryce (Piráti z Karibiku, Pohádky na dobrou noc) Rupert Everett (Svatba mého nejlepšího přítele, Zamilovaný Shakespeare, Holky z naší školky), a Felicity Jones (Like Crazy, Chalet Girl).

Vrtěti ženou ukázkaV dalších rolích uvidíte Ashley Jensen (Kompars, Ošklivá Betty), cenou Olivier Award ověnčenou Sheridan Smith (londýnská divadelní verze  titulu Pravá blondýnka, Gavin & Stacey), Gemmu Jones (Harry Potter & relikvie smrti, Deník Bridget Jonesové) a Annu Chancellor (Snílci, Co ta holka chce).

Film Vrtěti ženou režírovala Tanya Wexler (Tanec v domě, Finding North) podle scénáře dvojice scénáristů Stephena Dyera a Jonah Lisy Dyer.  Za vznikem filmu stojí producentské trio žen:  Sarah Curtis (Paní Brownová, Mannsfieldské sídlo),  Judy Cairo (Crazy Heart), and Tracey Becker (Hledání země nezemě).

VRTĚTI ŽENOU - O vzniku filmu


Nový film Tanyi Wexler Vrtěti ženou vypadá jako klasická, okázalá viktoriánská dobová záležitost, kterou všichni známe a máme rádi.  Ale v tomto filmu je něco víc, než jak to na první pohled vypadá.  Ve filmu je neuctivý, veselý a překvapivě moderní příběh.

Příběh je zasazen do 80. let 19. století, kdy se začínají na svět klubat různé módní výstřelky a vynálezy, jak je známe dnes. Film sleduje historický vznik pozoruhodného best-selleru v oblasti domácích spotřebičů, který si neodvážil zveřejnit svůj pravý účel - jde o  elektrický vibrátor. Ale co vzniká, je více než hravé komické dovádění.

Film Vrtěti ženou je divoký milostný příběh a výlet do skrytých dějin, zkoumání vášní žen a oslava ducha pokrokového myšlení, který vždy stál za lidským  pokrokem.

Film Vrtěti ženou, ve kterém hlavní role hrají na Oscara nominovaná Maggie Gyllenhaal (Crazy Heart) a Hugh Dancy (My Idiot Brother), se sice odehrává v komické, pestré minulosti s viktoriánskou morálkou, v době nepochopených žen a šokující lékařské praxe, ale klade si také otázky o sexuálním chování, o mužích a ženách i o tom, jak vést uspokojivý život.

Premiéra filmu Vrtěti ženou
je naplánovaná na 19. 4. 2012


Zdroj: Bioscop.cz

Vendi V.
ChytráŽena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?:

Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?
Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?
Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?
Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?
Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?
Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?
Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?
Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?
Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?
Vrtěti ženou - bude vynalezen lék na to, co ženy trápí?
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !