8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vyhubit mravence v bytě

17. 07. 2013 | Domácnost
Objevili se u vás doma nevítaní hosté jménem mravenci? Pak raději začněte okamžitě jednat, dříve než se jejich počet rozroste a obsadí si celý váš byt. Mnohdy vám k boji proti nim postačí některá z domácích surovin, pro silnější útok je zde potom chemie.


Jak vyhubit mravence - přírodní cesta


Objev mravenců v bytě není jistě nijak příjemný, to ale ještě neznamená, že je musíte všechny okamžitě vyhubit tou nejagresivnější „chemií“. Mnohdy stačí mravencům jen ukázat, že tudy cesta nevede, a oni se sami dobrovolně odstěhují. Mravenci především nemají rádi intenzivní vůně, proto se jim rozhodně nebude zamlouvat, když u sebe doma nasypete do jejich vyšlapané trasy skořici, mátu, bazalku, pepř, pálivou papriku či majoránku, nebo vymačkáte citron či nalijete ocet. Přírodním hubidlem je pak kypřící prášek. Pokud se k vám mravenci dostávají viditelně nějakou škvírkou ve zdi nebo mezi dveřmi, vyplňte ji zubní pastou. Podobně funguje i saponát.

jak vyhubit mravence v bytěJak vyhubit mravence - chemická cesta


Pokud je mravenců v bytě již velký počet, nebo výše uvedené rady nezabraly, nezbývá než využít specializovaných chemických přípravků. K dispozici je množství druhů, od prášků, přes postřiky až po spreje. Některé zahubí mravence okamžitě v momentě styku s látkou, jiné působí až po delší době a dovedou tak zlikvidovat celé mraveniště včetně jedinců, kteří přímo ve vašem interiéru třeba ani nebyli. Mnohé postřiky pak můžete navíc aplikovat i jako prevenci, což oceníte zejména pokud vás mravenčí návštěvy trápí opakovaně.

Prevence proti mravencům je základ


Nejdůležitější je ale pochopitelně prevence, a to především pokud už si jednou mravenci cestu k vám našli. Zejména by se na vaší podlaze neměly uchovávat žádné drobečky od jídla, ty jsou pro mravence jako magnet. Dostanou se ale bez potíží i do spíže, proto není vhodné uchovávat potraviny jako je cukr nebo strouhanka v papírových sáčcích. Raději je vložte do plastových dóz nebo jiných pevných uzavíratelných krabiček, které mravenci neprokoušou.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nám pomohl REID.Postřik vydrží až 14 dní.Ve sklepě na zavařeninách jsme našli snad armádu mravenců.Stačil jednou důkladný postřik Reidem a byl navždy pokoj.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nejsou ve stropě mravenci faraoni? Na ty je osvědčený Faracid, může se používat i v kuchyni, není jedovatý a skutečně účinkuje - mám vyzkoušeno
Obrázek uživatelky
profil
A ve stanu by to nešlo?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
My je máme ve stropě a tam už opravdu žádné drbečky nejsou ,stříkáme a nikdo neporadíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
kYPŘÍCÍ PRÁŠEK PRÝ JE VÝBORNÝ
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles