8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jedinečný pokoj v podkroví vytvoříte pomocí osvědčených rad a tipů

7. 09. 2023 | Rekonstrukce
-Komerční sdělení-

Každý rodič chce pro svoje děti to nejlepší. To se týká každého aspektu jejich života, včetně dětského pokoje. Právě tohle je prostor, kde se musí cítit doopravdy příjemně a pohodlně, protože zde tráví obrovské množství svého času. Poradíme vám, jak můžete vytvořit dokonalý prostor k odpočinku, učení i hraní v podkroví. I zde si totiž děti mohou užít vysněného pokoje.

V první řadě plánujte


Na začátku každé rekonstrukce nebo zařizování by měl stát jasný plán. Hlavně se rozhodněte, jak dlouho má pokoj vydržet. Počítejte s tím, že dětské motivy se nebudou dětem líbit příliš dlouho a budete je muset během několika měsíců nebo let všechny vyměnit. Proto je nejlepší, když pro ně zvolíte menší místo, např. povlečení nebo obrázky. Myslete na to, že pokoj musí být:
    • funkční,
    • bezpečný,
    • komfortní,
    • dlouhodobě udržitelný.

Jedinečný pokoj v podkroví vytvoříte pomocí osvědčených rad a tipůPoslední jmenované je velmi důležité pro vaši peněženku. Perfektní záclony na střešní okna do dětského pokoje vám vydrží celé roky. Stejně byste měli uvažovat i nad dalšími prvky v pokoji. Hlavně v případě nábytku jistě nebudete chtít kupovat každé dva roky něco jiného. Velké prvky by měly být neutrální. S povlečením nebo dekoracemi si můžete vyhrát.

Vytvořte v pokoji jednotlivé zóny


Jistě jste slyšeli o tom, že se dětský pokoj má rozdělit na zóny. Je to velmi důležité, protože jde o multifunkční místnost. Pro děti jde o místo, kde si budou hrát a jednoho dne se také možná snažit o kvalitní vypracování diplomové práce. Nikdy nevíte, k čemu všemu bude tato místnost sloužit. Měli byste počítat se základními typy zón:
    • hrací,
    • pracovní,
    • spací.

Prostor na hraní vyžaduje úložný prostor na hračky a pohodlný koberec. Na pracovní prostor potřebujete stůl, kvalitní židli a úložný prostor. Myslete i na menší věci. Použít toner ce285a do tiskárny HP budete moci jen v případě, že bude dobře uložený. A zóna na spaní je jasná. Postel, kvalitní matrace a pohodlné povlečení je základ pro zdravý spánek.

Barvy zvolte velmi střídmě


Děti budou jistě chtít nějaké extravagantní barevné kreace. Na to zapomeňte. Stěny by měly být neutrální. Barvy vždy můžete doplnit pomocí dekorací, hraček, povlečení nebo obrazů. Jestli plánujete pokoj pro dvě děti, můžete poloviny odlišit barevně. Nikdy by ale barevné plochy neměly být příliš velké. Podkrovní pokoj to totiž opticky hodně zmenší.

Podlaha musí být hlavně praktická


Dlažba, plovoucí nebo vinylová podlaha jsou nejlepší na úklid. Údržba je v dětském pokoji velmi důležitá. Koberec po celé místnosti nebude dobrou volbou, protože ho budete muset neustále čistit. Hladkou podlahu snadno vysajete a vytřete. Tím zajistíte v pokoji minimum nepořádku, špíny a alergenů. Koberec můžete přidat jen kusový, aby byl pokoj útulnější.

Rozvržení nábytku je velmi důležité


Před nákupem nábytku musíte dobře plánovat. Do podkroví se skvěle hodí nábytek na míru (hlavně šatní skříně). Tím využijete každý centimetr prostoru a získáte hodně úložného místa. A to je klíčové pro každého rodiče. Nábytek také rozdělte podle jednotlivých zón, o kterých jsme již mluvili. Tím je oddělíte nejen prakticky, ale také opticky. Děti díky tomu budou přesně vědět, jaká část pokoje je určená na hraní, učení nebo spaní.

Zeptejte se dětí, co v pokoji chtějí


V případě velmi malého dítěte je to samozřejmě zbytečné. Jestli vaše dítě již mluví, jistě bude mít pro pokoj hodně nápadů. Můžete ho také nechat, aby si vybralo dekorace, povlečení nebo barvu nábytku. Uvidíte, že si budou děti připadat velmi dospělé a budou se v pokoji cítit mnohem lépe, když si ho sami zařídí. Zeptejte se dětí, co by se jim v pokoji líbilo nebo jakou barvu mají nejraději. Při zařizování to budete mít jednodušší a jim se pokoj bude líbit mnohem více.


Zdroj obrázku: 
liloon / Shutterstock.com



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !